Els XII Premis COPE Castelló premien la Universitat per a Majors, José Quereda, la Fira Destaca i les empreses d’Espaitec Arker Labs i BluePlasma Power

08/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els Premis COPE Castelló han premiat en la seua XII edició diverses iniciatives, personalitats i empreses vinculades a la Universitat Jaume I. Concretament, s'ha guardonat la Universitat per a Majors, el catedràtic José Quereda, la Fira Destaca i les empreses Arker Labs i BluePlasma Power del Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, Espaitec. En l'acte, que s'ha celebrat el 7 de juliol al Casino Antic de Castelló, s'han atorgat un total de 21 reconeixements.

La Universitat per a Majors de l'UJI ha sigut premiada en la categoria d’«Educació» per fomentar l'aprenentatge al llarg de tota la vida des del compromís institucional d'oferir oportunitats de formació, divulgació científica i creixement.

El catedràtic d'anàlisi geogràfica i director del laboratori del Clima de l'UJI, José Quereda, ha rebut el reconeixement en la categoria de «Trajectòria» per la seua labor docent i investigadora, que l'ha convertit en un referent en meteorologia de la conca mediterrània amb una vintena de llibres i centenars d'articles en revistes especialitzades.

En la categoria d'«Innovació» s'ha premiat la Fira Destaca, impulsada per la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vila-real, primera fira de transferència de coneixement científic i tecnològic de la Comunitat Valenciana i una de les més importants d'Espanya, que se celebra des de 2014 en els anys parells a Vila-real, i incorpora en els imparells la denominada «Destaca en Ruta» per a acostar la seua essència a tots els municipis.

El premi «Joves emprenedors» ha recaigut en l'empresa d'Espaitec Arker Labs, projecte de desenvolupament de programari per a la incipient tecnologia block chain iniciat en 2018 per tres joves: Aaron Martínez, Nelson Marco i Juanjo Chust.

Finalment, el premi «Medi ambient» ha sigut per a BluePlasma Power, empresa tecnològica d’Espaitec capaç de demostrar que es poden rendibilitzar els residus. Disposa de diverses patents pròpies per a aconseguir solucions eficients i rendibles en residus orgànics no reciclables.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions