La Càtedra RTVE de l'UJI organitza un seminari en línia sobre l'impuls de l’educomunicació des dels sectors professionals

29/07/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra RTVE de Cultura Audiovisual i Alfabetització Mediàtica de la Universitat Jaume I ha organitzat per als mesos de setembre i octubre un seminari en línia sota el títol «Diàlegs sobre comunicació i educació en el segle XXI. Impulsar l’educomunicació des dels sectors professionals de la comunicació».

Després del cicle celebrat en els mesos d'abril i maig, que va estar enfocat a l'impuls de l’educomunicació des de les universitats, en aquesta ocasió es pretén implicar els professionals de la comunicació amb la finalitat de desenvolupar propostes originals, que sorgisquen, en aquest cas, dels mateixos àmbits professionals de la comunicació.

El seminari tindrà lloc entre el dimarts 20 de setembre i el dimarts 18 d'octubre, amb un total de set sessions, en les quals participaran 14 professionals de prestigi, d'àmbits de la comunicació tan dispars com ara la regulació del sector audiovisual, la producció audiovisual, la direcció de comunicació, la comunicació publicitària, les empreses de serveis tecnològics audiovisuals, l'àmbit del periodisme i els responsables dels mitjans de comunicació públics valencians (À Punt i RTVE). D'aquesta manera, els assistents tindran l'oportunitat de conéixer la complexitat i riquesa del sector comunicatiu i audiovisual valencià i, per primera vegada, podran aportar les seues propostes per a la millora de l'educació mediàtica de xiquets, joves i ciutadans.

Totes les activitats es proposen com un diàleg entre alguns dels més importants professionals dels diferents sectors de la comunicació, moderats per experts universitaris. El format d'aquesta activitat pretén ser dinàmic, a través del debat entre especialistes, amb la participació del públic. D'una banda, es considera necessari conéixer el diagnòstic que realitzen els professionals sobre la situació de l’educomunicació en la societat espanyola. D'altra banda, es busca la implementació d'estratègies, activitats i iniciatives per a impulsar l'alfabetització mediàtica en el nostre sistema educatiu.

Entre els convidats figuren Ángel Báez, director de Castellón Plaza; Carolina Beguer, dircom del Grupo Gimeno, Castelló; Esther Castellano, presidenta de DirCom de la Comunitat Valenciana i de Múrcia; Juanvi Falcó, del Col·legi Oficial de Publicitaris de la Comunitat Valenciana; Santiago Gimeno Piquer, director de Negoci Corporatiu i conseller en Cuatroochenta; Lluis Lizarán, president d’ATRAU, Associació de Treballadors de l’Audiovisual; Benjamí Marín, director de Publicitat i Comunicació d'À Punt Mèdia; Ana Niño, presidenta de Comunit AD, Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana; Jose Ignacio Pastor, president de l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM); Giovanna Ribes, presidenta de PAV, Productors Audiovisuals Valencians; José Manuel Seguí Galve, president d'AESAV, Associació d'Empreses de Serveis Audiovisuals, Vídeo i Televisió; Noa de la Torre, presidenta de la Unió de Periodistes Valencians; Arantxa Torres, directora del Centre Territorial d'RTVE Comunitat Valenciana, i José María Vidal Beltrán, president del Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana.

Aquesta activitat tindrà lloc en línia a través de Meet (https://meet.google.com/ngm-hfvs-nna) i serà gratuïta per als assistents, preferentment estudiantat dels graus d'Educació de les universitats espanyoles (convalidable per 0,5 crèdits de lliure configuració en l'UJI), professorat d'universitat, però també dels nivells educatius no universitaris, així com ciutadania general.

Per a l'obtenció del certificat acreditatiu, de 10 hores, serà necessària la inscripció a través del formulari web, disponible en la pàgina de la Càtedra. Les inscripcions hauran de formalitzar-se entre el 15 de juliol i el 19 de setembre de 2022 i el límit màxim d'assistents vindrà determinat pel sistema Meet. El correu electrònic de contacte per a qualsevol consulta és catedrartve@uji.es.

En l'organització d'aquesta activitat, col·laboren el CEFIRE Artisticoexpressiu de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, el Consell de l’Audiovisual de la Comunitat Valenciana, l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM) i l'Associació per al Desenvolupament de la Comunicació, adComunica, a més de la Càtedra RTVE, dirigida pel catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat de l'UJI, Javier Marzal Felici.

Cal recordar que un dels principals objectius de la Càtedra RTVE de Cultura Audiovisual i Alfabetització Mediàtica de la Universitat Jaume I és promoure la reflexió i el debat sobre la necessitat d'impulsar l’educomunicació en l'actual societat de la informació.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions