L’IES Politècnic de Castelló i l’IES Joan Coromines de Benicarló guanyen la semifinal de l’Olimpíada d’Enginyeria de l’Edificació a l’UJI

13/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Els equips de l’IES Politècnic de Castelló, format per Adrián Ruiz Rubio, Alejandro Zafra Haro, Carme Nieddu Vicent i Noelia Galiana Safont, i l’IES Joan Coromines de Benicarló, integrat per Daniel Cibotaru, Joel Anglés Segura, Manuel Ortiz Albiol  i Nicolás Stefan Constantin, han sigut els guanyadors de la semifinal de l’Olimpíada d’Enginyeria de l’Edificació de la Universitat Jaume I, en les categories de batxillerat i ESO, respectivament, que s’ha celebrat a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals i de forma telemàtica.

En aquesta edició, s’han inscrit un total de 38 alumnes, organitzats en 11 grups (un de cicles formatius, cinc de batxillerat i cinc d’ESO) procedents de quatre instituts diferents. Finalment, han lliurat el projecte i han participat en la semifinal dos equips de l’IES Politècnic de Castelló i un de l’IES Francesc Ribalta de Castelló, en la categoria de batxillerat, i un de l’IES Joan Coromines de Benicarló, en la categoria d’ESO.

En la competició, els equips participants han exposat el seu projecte que, en aquesta edició, consistia en la realització d'un estudi sobre l'eficiència energètica i sostenibilitat del seu centre per a definir propostes de rehabilitació energètica i convertir-lo així en un edifici més eficient. De les propostes guanyadores es pot destacar l'anàlisi realitzada sobre diferents aspectes energètics, funcionals i de confort dels edificis i la capacitat de proposar noves mesures de rehabilitació, que en molts casos són perfectament aplicables als edificis objecte d'estudi.

Els equips guanyadors de cada categoria acadèmica competiran en la fase nacional que se celebrarà per videoconferència el pròxim 20 i 21 de juny.

L’Olimpíada d’Enginyeria de l’Edificació està emmarcada en les activitats de l'Aula Fundació Banc Sabadell de Promoció del Talent i compta amb la col·laboració de la Conferència de Directors d’Arquitectura Tècnica i Enginyeria d’Edificació (CODATIE) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), a més del patrocini del Consell General de l’Arquitectura Tècnica d’Espanya.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions