El nou Grau en Bioquímica i Biologia Molecular de l’UJI obté l’informe de l’AVAP amb una qualificació d’excel·lent La universitat pública de Castelló implantarà la titulació el pròxim curs amb una oferta de 60 places

13/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha rebut l’informe favorable de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva (AVAP) per a l’autorització del nou Grau en Bioquímica i Biologia Molecular amb una qualificació d’excel·lent en tots els aspectes avaluats. D’aquesta manera, el nou títol se sumarà a la ja renovada oferta de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals (ESTCE).

En l’informe favorable es reconeix la qualitat del professorat, amb una dilatada experiència docent i investigadora, i les magnífiques instal·lacions existents. A més, es posa de manifest la importància de la creació de la nova Àrea de Bioquímica i Biologia Molecular a la universitat pública de Castelló, que permetrà donar al nou títol un matís diferenciat i incorporar una menció en Bioquímica Agroalimentària, que proporcionarà una formació aplicada en una àrea de gran interès professional per a l’economia valenciana. Segons recull l’informe, no obstant l’anterior, aquest interès no es limitarà només a la societat valenciana, sinó que pot atraure estudiantat de tot l’Estat.

L’informe assenyala que l’activitat econòmica de la regió necessita professionals amb el perfil de competències que proporcionarà aquest grau i que l’UJI compta amb els mitjans per a organitzar i gestionar pràctiques externes obligatòries en empreses, un factor de gran importància per a la formació de futurs professionals altament qualificats en el camp de les biociències, del qual no en poden presumir moltes titulacions semblants en l’àmbit estatal. I afegeix: «El teixit productiu i industrial de la Comunitat Valenciana en aquest àmbit es veurà reforçat pels titulats i titulades d’aquest grau».

Aquest nou grau complementa l’oferta d’estudis en la branca de ciències de l’ESTCE. Segons el pla d’estudis, l’estudiantat haurà de superar un total de 240 crèdits dels quals 72 seran de formació bàsica, 132 obligatoris, 18 optatius, 12 de pràctiques i sis de treball de final de grau.

Amb una oferta de 60 places per curs, el grau en Bioquímica i Biologia Molecular formarà professionals qualificats en aquestes àrees que disposen de les eines conceptuals i tècniques necessàries per a entendre i generar nous coneixements i donen resposta als reptes d’empreses i institucions com les farmacèutiques, cosmètiques, agràries, alimentàries, piscifactories, laboratoris d’anàlisi en distints àmbits, hospitals o centres d’investigació. En aquest sentit, el grau està dissenyat perquè les persones graduades assolisquen la capacitat per a desenvolupar la seua activitat professional en l’àmbit de la recerca i la docència, així com en l’àmbit de l´assessorament genètic, desenvolupament de vacunes i productes farmacèutics, desxifrat de genomes, teràpies gèniques, cultiu de cèl·lules i teixits, biofactories, biobancs o bioremediació, entre d’altres.

«L’UJI continua així la seua política d’actualització de l’oferta proposada per la rectora i avança amb una nova proposta que respondrà a les necessitats actuals», ha destacat la vicerectora d’Estudis i Docència, Isabel García Izquierdo.

Informació del grau

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions