L’UJI reconeix els seus esportistes d’elit i lliura 41 beques de la Càtedra Endavant Villarreal C.F.

07/04/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha reconegut l’esforç dels seus esportistes d’elit, que compaginen els estudis universitaris amb la pràctica de l’esport d’alt nivell, i ha atorgat les beques de la Càtedra Endavant Villarreal C.F. de l’Esport de l’UJI en un acte que ha comptat amb la presència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i l’ambaixador del Villarreal C.F. Marcos Senna.

Aquest curs acadèmic 2021-2022 formen part del Programa d’Esportistes d’Elit de l’UJI un total de 74 esportistes, 46 homes i 28 dones, de 19 modalitats diferents: atletisme, aeronàutica, bàsquet, handbol, caça i pesca, futbol, futbol americà, hoquei, judo, karate, tir olímpic muntanya i escalada, natació, patinatge, pilota valenciana, piragüisme, rugbi, taekwondo i voleibol. D’aquests, 22 pertanyen a l’ESTCE, 12 a la FCJE, 19 a la FCS i 21 a la FCHS, els quals estan matriculats en 23 graus diferents i un màster.

Aquest reconeixement es duu a terme cada any des que va entrar en vigor el programa l’any 1999, és a dir, la iniciativa compleix 23 anys de suport als esportistes d’elit perquè puguen compaginar la vida acadèmica amb l’esportiva. Des que es va posar en marxa, un total de 736 esportistes s’han beneficiat del programa, que ha passat de quatre esportistes en el curs 1999-2000 als 74 actuals.

A més, el programa s’ha adaptat durant aquests anys a les necessitats dels esportistes. Per exemple, en 2002, es va afegir la possibilitat d’aconseguir crèdits; en 2007, es van augmentar les ajudes econòmiques i esportives i, en 2018, es va donar cabuda als esportistes de modalitats d’equip.

D’altra banda, al reconeixement dels esportistes d’elit UJI s’ha sumat el lliurament de les beques de la Càtedra Endavant Villarreal C.F. de l’Esport del curs 2020-2021. Concretament, s’han atorgat un total de 41 beques a esportistes de la universitat pública de Castelló, 21 dones i 20 homes.

Aquestes beques es van iniciar al curs 2012-2013, i des d’aleshores s’han lliurat 330 beques a esportistes que cursen els estudis a la Universitat Jaume I. El total acumulat d’aquesta inversió arriba a 220.000 euros i des de la primera dotació, de 15.000 euros de l’any 2012, s’ha incrementat fins als actuals 30.000 euros anuals, que és l’import que s’ha mantingut des del curs 2016-2017.

Les beques persegueixen un doble objectiu: d’una banda, premiar el rendiment acadèmic de l’estudiantat esportista universitari en funció de la mitjana del seu expedient acadèmic i, d’una altra, valorar el seu elevat rendiment en l’àmbit esportiu tenint en compte la seua activitat o resultats en una modalitat esportiva específica. També tenen com a finalitat finançar part de les despeses ocasionades per l’estudi de les titulacions reglades en què està matriculat l’estudiantat esportista. 

La Càtedra Endavant, creada mitjançant un conveni entre l’UJI i el Villarreal C.F. en 2015, tot i que la col·laboració entre les dues entitats ja va començar el 2012, té com a objectius generals el foment de la formació, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en l’àmbit de l’esport, així com la promoció de la pràctica i la competició esportiva entre l’estudiantat universitari a través de beques formatives. 

Imatges de l'acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions