La Universitat Jaume I se suma a la commemoració del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia

02/05/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Generalitat Valenciana ha previst durant l’any 2022 la commemoració del quarantè aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, en què la Universitat Jaume I de Castelló també participarà activament amb l’organització d’actes relacionats amb aquesta efemèride col·lectiva.

L’organització i coordinació dels actes serà a càrrec de la Secretaria General, el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals i l’Àrea d’Història del Dret i de les Institucions del Departament de Dret Privat.

No es tracta únicament de fer memòria, sinó d’aprofitar l’ocasió per a analitzar amb perspectiva la trajectòria seguida pel model valencià d’autogovern, els seus encerts i errors, les seues fortaleses i febleses; tot això, amb la finalitat d’extraure conclusions que permeten afrontar amb majors garanties un futur compartit. D’acord amb aquest esperit, la Universitat Jaume I ha dissenyat una programació d’accions que s’organitzen a partir d’un triple eix.

D’una banda, les xarxes socials de la universitat (Twitter i Instagram, així com un nou lloc web específic) es faran ressò de les principals fites del procés estatutari valencià. Així mateix, tots els dijous d’octubre, se celebraran al Menador espai cultural un seguit de taules redones en què participaran algunes de les més destacades personalitats de la vida social, econòmica, cultural i política de les comarques de Castelló.

Finalment, la universitat recordarà els integrants de la ponència parlamentària que va redactar l’avantprojecte d’estatut, a Benicàssim. Aquesta vila, juntament amb la de Peníscola, representen dos llocs emblemàtics en la història de l’elaboració del text estatutari valencià.

Les activitats de la Universitat Jaume I de Castelló poden consultar-se en la pàgina web www.40estatutcv.uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions