La Universitat Jaume I ret homenatge al seu personal jubilat i celebra el dia Sènior UJI amb diversos actes culturals

18/03/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat el Dia Sènior UJI, amb diverses activitats culturals al Menador espai cultural, i ha retut homenatge a les 18 persones jubilades durant l’últim any. L’acte ha estat presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, qui ha estat acompanyada per la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro.  

Els assistents han pogut visitar la «Mostra retrospectiva de María José Martí (1928-2020)» que recull l’obra plàstica, materials de disseny gràfic i l’obra literària de l'exprofessora de l'UJI. Aquesta exposició és la primera activitat del Programa Sènior UJI i ha estat dirigida i organitzada per Vicente Latre, excatedràtic de l’Àrea de Dibuix de l’antic Departament de Tecnologia de la Universitat Jaume I, marit de María José, personal jubilat de l’UJI i membre Sènior UJI.

Després d’aquesta visita, l’exprofessor de l’UJI i director honorífic de la Universitat per a Majors, Salvador Cabedo, ha impartit la xarrada «Afegir vida als anys: l’educació permanent» on ha destacat la necessitat de l'aprenentatge continu per a un envelliment actiu com a via cap al desenvolupament integral i la qualitat de vida.   

La vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, ha presentat la nova convocatòria d’activitats del programa Sènior UJI, el programa de la Universitat Jaume I perquè el seu personal jubilat puga mantenir el vincle actiu amb la Universitat, gaudir d'avantatges com quan eren PAS o PDI en actiu, seguir participant del món universitari i mantenir la relació amb la resta de membres Sènior UJI.

L’acte ha finalitzat amb el reconeixement al personal jubilat durant l’últim any, on Margarita Porcar i Enrique Padrones han pronunciat unes paraules en nom del professorat i personal d’administració retirat.

La rectora, Eva Alcón, ha agraït a totes i tots «l’exemple de compromís que heu demostrat al llarg de la vostra trajectòria laboral, perquè no només sou testimoni del canvi que ha experimentat l’UJI en aquestes tres dècades de vida, sinó que sou protagonistes d’eixe canvi».

«Cadascun de vosaltres -ha comentat- des de la vostra activitat professional, siga la docència, la investigació, el suport tècnic o l’administració, us heu esforçat dia a dia per a donar el millor servei públic possible. Us heu esforçat per convertir l’UJI en el projecte col·lectiu més important i transformador del nostre territori».

La rectora ha reconegut la mateixa implicació en les persones que fan possible el programa Sènior UJI, una iniciativa que dona resposta a les necessitats de la societat actual «que demana més formació, més flexibilitat i més adaptació a totes les edats». Alcón ha felicitat el Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals, el personal directiu i de gestió de SAUJI, UJI Hàbitat Saludable i la Universitat per a Majors per la seua dedicació i Il·lusió amb el programa.

Fotografies

Conferència «Afegir vida als anys: l’educació permanent», per Salvador Cabedo

Acte de reconeixement al personal jubilat UJI 2021

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions