L'UJI presenta l'escultura «El cuc que volia ser papallona monarca», disseny de Joan Montañés Xipell i realitzada per l’artesà Sergio Cabedo

01/02/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha instal·lat al campus l’escultura «El cuc que volia ser papallona monarca» dissenyada per Joan Montañés Xipell i realitzada per l’artesà Sergio Cabedo.

Ubicada en un dels laterals de l’edifici de la Biblioteca al campus del Riu Sec, l’escultura és una recreació d’una làmina que Xipell va realitzar per al 50 aniversari del Col·legi Universitari de Castelló (CUC) i simbolitza l’evolució del cuc que es converteix en papallona. «Tot açò té un origen que es remunta a quan vaig estudiar al Col·legi Universitari de Castelló i vaig fer un adhesiu en què apareixia un cuc que reclamava tota la poma, i aqueix vincle amb la poma l’hem portat fins a aquesta escultura realitzada en pa d’or», ha assenyalat Xipell. «La poma té aqueix simbolisme universal de l’aliment, del paradís perdut, de Newton, i de tantes altres coses», ha afegit. 

A la presentació han assistit la rectora de l’UJI, Eva Alcón, acompanyada de membres de l’equip de govern; l’il·lustrador i dibuixant Joan Montañés Xipell; l’artesà Sergio Cabedo i membres de la Comissió del 30 aniversari de la Universitat Jaume I, entre d’altres.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions