L’UJI renova el conveni de la Càtedra Indústria 4.0 amb Exclusivas Energéticas, ITBaking i IGEX Estudios La Càtedra centrarà els projectes d’innovació del pròxim any en l’àmbit de la realitat virtual per a la intel·ligència artificial

09/02/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i les empreses Exclusivas Energéticas, ITBacking i IGEX Estudios han renovat per tres anys més el conveni de la Càtedra Indústria 4.0, que té com a objectiu promoure la utilització de tecnologies de la informació avançades per a la millora dels sistemes de producció industrial, la formació d’enginyers i enginyeres de dades i la col·laboració en projectes d’investigació industrial.

A l’acte de signatura ha assistit la rectora de l’UJI, Eva Alcón; els representants de les empreses Ester Pitarch, d’Exclusivas Energéticas; Vicente Pinardell, d’ITBacking, i Marc Crespí, d’IGEX; el vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo, i el director de la Càtedra, José Antonio Heredia.

Així mateix, s’ha celebrat la reunió de la Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra per a presentar la memòria de les activitats dutes a terme durant l’any 2021.

En l’apartat de projectes d’innovació, des de la Càtedra s’ha treballat en solucions intel·ligents per a la monitorització i anàlisi del consum energètic en les instal·lacions industrials; noves solucions d’economia circular, o la col·laboració en un projecte de visió artificial per a agricultura de precisió.

Quant a la formació, s’ha oferit el màster propi de l’UJI en Enginyeria de Dades i Intel·ligència Artificial; s’han realitzat dos cursos d’especialització en business intelligence i s’ha organitzat un seminari en línia sobre transformació digital, amb la col·laboració de diverses entitats.

Pel que fa a les activitats previstes per al pròxim any, els projectes s’enfocaran a l’àmbit de la realitat virtual per a la intel·ligència artificial. Així, la Càtedra treballarà en el desenvolupament de models digitals que simulen la realitat per a obtenir dades sintètiques. Concretament, es desenvoluparan models de consum d’energia per a entrenar algorismes d’avaluació de consum energètic i models de plantes industrials per a entrenar sistemes de visió artificial per a la gestió de materials.

Des de la Càtedra, també està previst continuar amb les accions formatives amb el Màster en Enginyeria de Dades i Intel·ligència Artificial i cursos curts en business intelligence i visió amb intel·ligència artificial.

A aquesta reunió de seguiment han assistit, a més dels representants de les tres empreses, el director de la Càtedra, José Antonio Heredia, i el vicerector adjunt David Cabedo, el representant de l’empresa SACMI, Santiago Sanz, una entitat que també ha format part de la Càtedra en aquest període.

 
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions