La Universitat Jaume I i la Fundació Hospital Provincial impulsaran la investigació aplicada en biomedicina i salut amb la Unitat de Teràpies Avançades

28/11/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I i la Fundació Hospital Provincial han presentat les capacitats d'investigació aplicada en l’àmbit biomèdic i de la salut de la Unitat de Teràpies Avançades, un espai d’investigació ubicat a l’UJI i impulsat per la Fundació que té com a objectiu fomentar la recerca en l'àmbit del desenvolupament de fàrmacs innovadors i de precisió, polímers terapèutics i biomarcadors funcionals en nanomedicina i diagnòstic molecular.

En la reunió, en la qual ha participat la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón; el president de la Diputació i de la Fundació, José Martí; el director general de la Fundació, Carlos Ferrer, i la membre del Comité Científic Assessor de la Fundació, María Jesús Vicent, s’han presentat les línies de treball que es desenvoluparan a la Unitat a representants institucionals de la Universitat, personal investigador i membres del patronat de la Fundació, que se centraran en l’àmbit de l'oncologia i que també abastaran altres patologies com ara les neurodegeneratives.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que per a la Universitat «aquesta Unitat és un exemple de la capacitat multiplicadora de la col·laboració entre institucions, de la cooperació entre l’àmbit públic i privat i de les sinergies que es generen entre el món acadèmic i la pràctica clínica, entre la investigació bàsica i l’entorn sanitari». A més, ha subratllat que «com a Universitat i com a Hospital, i per tant com a societat, ens obri un ventall de possibilitats per al desenvolupament de projectes d’investigació capdavanters i per a la transferència de coneixement en matèria de salut, amb el desenvolupament de fàrmacs innovadors i d’alta precisió, i la millora de diagnòstics, entre altres».

Per la seua part, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha destacat la col·laboració entre la institució provincial i la universitat pública de Castelló per a «enfortir les relacions quant a formació, investigació i transferència del coneixement en matèria d'investigació biomèdica i salut en el marc del procés per a acreditar l'Institut d'Investigació Sanitària de Castelló».

En aquest sentit, Martí ha assenyalat que «encara que la Comunitat Valenciana compta amb tres instituts d'aquestes característiques, i la província de Castelló té material, investigadors i massa crítica suficient per a constituir-ne un de nou». «La província de Castelló té la capacitat de liderar el desenvolupament de projectes que impacten positivament en el present i futur de la nostra societat», ha afegit el president de la Diputació de Castelló.

Després de la presentació, s’ha realitzat una visita als espais que conformen la Unitat de Teràpies Avançades, un total de 130 m2 distribuïts en dos laboratoris i quatre despatxos situats en la Facultat de Ciències de la Salut, que contribuiran a potenciar la capacitat d’investigació en salut a partir de la col·laboració entre els hospitals de Castelló i la Universitat. Així, des de la Unitat es treballarà per a conéixer i entendre les necessitats dels pacients per a dissenyar teràpies i mètodes de diagnòstic més personalitzats. A més, l’objectiu també és desenvolupar una recerca més aplicada que revertisca a la societat d’una forma més ràpida i directa.

La Unitat de Teràpies Avançades és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’UJI i la Fundació Hospital Provincial pel qual la universitat pública de Castelló cedeix l'ús d’aquests laboratoris d'investigació i despatxos, a més d’altres instal·lacions com ara el Servei d'Experimentació Animal i el Servei General d'Instrumentació Científica, per a la realització d'activitats d'investigació. En reciprocitat, el personal investigador de l'UJI podrà utilitzar també els equipaments de la Unitat de Teràpies Avançades.

Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions