La Universitat Jaume I commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones

25/11/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb el vídeo «Veus contra la violència masclista arreu del món» inspirat en el lema «Dona, vida i llibertat», utilitzat en les manifestacions a l'Iran en protesta per la mort de la jove kurda Mahsa Amini en una comissaria després que fora detinguda per la policia moral acusada de no portar el vel de manera correcta. A través de les veus d’estudiantat procedent de diferents països, s'ha volgut subratllar que les violències contra les dones traspassen fronteres i cultures i, al mateix temps, manifestar rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista.

A més, l'UJI ha instal·lat banderes violeta al campus al llarg de tota la setmana i s’ha sumat al manifest del 25N de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, per a mostrar el seu compromís amb la construcció d’una societat igualitària que pose fi a la violència contra els valors democràtics i els drets humans.

D'altra banda, des de l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano s’ha celebrat el V Cicle Internacional de Conferències FeminisMES, que ha comptat amb la participació de la doctora honoris causa per l’UJI Diana Maffía, de la Universitat de Buenos Aires, que ha oferit la conferència «La injustícia epistèmica i la seua aplicació en els nous activismes feministes».

L’IF també ha realitzat una campanya de difusió en xarxes socials amb el vídeo «Contigo» i s’ha organitzat una exposició al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de cartells de l’estudiantat de quart del Grau en Publicitat i Relacions Públiques amb la temàtica de violència de gènere.

El Servei d’Activitats Socioculturals, en el marc de la XXX Mostra de Teatre Reclam, ha oferit l’espectacle Memoria eraikiz–Flores en el asfalto, de la companyia basca Hortzmuga Teatroa, un viatge emocional en forma d’instal·lació multidisciplinària per a despertar els sentits i aguditzar l’empatia amb l’objectiu de sensibilitzar i assumir la violència masclista com una responsabilitat de la societat i de l’Estat.

Així mateix, tècniques de Creu Roja Joventut han explicat la seua campanya «No desvies la mirada, la violència no es qüestiona» i diferents activitats que es realitzen des de l’organització en aquest sentit en el marc de l’assignatura de Dret Civil, impartida pel professor Antonio Fayos en el Grau en Dret i el Doble Grau en Dret i Administració d’Empreses.

Per últim, a aquestes activitats se suma el XVIII Seminari Internacional contra la Violència de Gènere organitzat per la Fundació Isonomia els dies 9 i 10 de novembre titulat «Espais segurs i lliures de violències sexuals».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions