L’UJI reconeix l’esforç dels esportistes universitaris en la Festa de l’Esport En l’acte s’han lliurat els trofeus de les competicions internes, distincions als medallistes en els Campionats d’Espanya Universitaris i els xecs de les beques de la Càtedra Endavant Villarreal C.F. de l’Esport

21/10/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha celebrat una nova edició de la Festa de l'Esport, un acte de reconeixement als esportistes universitaris que ha comptat amb la presència de la rectora de l'UJI, Eva Alcón; el membre del Departament de Relacions Institucionals del Villarreal C. F., Marcos Senna; els vicerectors d’Infraestructures i Sostenibilitat, Vicent Cervera, i el d’Innovació, Transferència i Divulgació Científica, David Cabedo, i la vicerectora d’Estudiantat i Vida Saludable, Mamen Pastor, a més del cap del Servei d’Esports, Carlos Hernando.

La rectora ha subratllat que aquest acte «evidencia que l’experiència universitària va molt més enllà de la formació reglada i de l’aula i que ser universitari també és fer esport i compartir els valors associats a la seua pràctica». Així, ha agraït al personal del Servei d’Esports la tasca d’organització i gestió que desenvolupa durant el curs acadèmic, i al Villarreal C.F. pel suport econòmic als esportistes de l’UJI a través de la Càtedra Endavant. Així mateix, ha felicitat els esportistes que han participat en les competicions i els beneficiaris i beneficiàries de les beques de la Càtedra.

A més, Eva Alcón ha destacat que «la Universitat s'ha fixat aquest curs l’objectiu d’impulsar el Programa d’Esportistes d’Elit de l’UJI, creat en 1999, amb la nova Oficina de l’Esportista d’Elit a través de la qual es pretén millorar la visibilització d’aquests esportistes a l’UJI i facilitar la possibilitat de compaginar la vida acadèmica i esportiva d’alta competició». També ha posat en relleu la participació per part de l’UJI en el projecte Erasmus+ SAMEurope que, amb altres quatre universitats europees d’Alemanya, Finlàndia, Suècia i França, té com a objectiu «la mobilitat Erasmus dels esportistes d’elit perquè tinguen facilitats per tal d’entrenar i competir en la seua modalitat en unes òptimes condicions».

Per la seua part, Marcos Senna ha felicitat els esportistes de l’UJI pel seu «esforç i disciplina perquè no és fàcil compaginar estudis i esport» i ha assenyalat que «des del Villareal C.F. estem molt satisfets amb aquest projecte i la voluntat del club és continuar donant suport als esportistes».

En la festa s’han lliurat els trofeus als campions i campiones de lliga de les competicions internes del curs 2021-2022 de 12 modalitats esportives, amb 34 competicions diferents, que han comptat amb la participació de 1.873 jugadors i jugadores. Cal destacar els més de 1.600 partits jugats i la gran participació amb 72 equips en les lligues de futbol sala i futbol 7 i 120 parelles en les de pàdel.

A més, s’han lliurat els xecs a tots els beneficiaris de les beques de la Càtedra Endavant Villarreal C.F. de l'Esport de l'UJI que aquest curs ha repartit 30.000 euros entre l’estudiantat de la Universitat. Enguany han rebut els xecs un total de 61 esportistes, quasi vint més que l'edició anterior. Així, s'han beneficiat 30 dones i 31 homes, amb una dotació econòmica mitjana de 491 euros fins a un màxim de 1.000 euros.

Els esportistes que han rebut les beques pertanyen a 16 modalitats diferents. La modalitat que més esportistes becats ha obtingut és l'atletisme amb 24 becats. Després li segueixen en nombre els esportistes de les modalitats d'handbol, natació i patinatge. Altres modalitats són aeronàutica, esgrima, futbol, halterofília, hoquei, muntanya i escalada, pesca, pilota, piragüisme, rugbi, taekwondo i tenis.

Quant a estudis, els esportistes estan matriculats en 19 graus diferents. La titulació més cursada és la de Mestre/a amb nou esportistes, seguida de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Medicina amb sis. La Facultat amb més esportistes becats és la de Ciències Humanes i Socials seguida de molt prop per la de Ciències de la Salut i l’Escola.

En l'acte també s’han destacat els èxits de la Universitat en els Campionats Autonòmics d'Esport Universitari (CADU) i Campionats d'Espanya Universitaris (CEU). En els CADU els equips d'handbol femení i futbol masculí van ser campions autonòmics i en els Campionats d'Espanya Universitaris l’UJI va guanyar un total d'onze medalles: tres medalles d’or, tres medalles d’argent i cinc medalles de bronze.

Fotografies

Vídeo

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions