L’UJI impulsa obres per a enfortir les capacitats d’investigació i millorar la sostenibilitat del campus La rectora Eva Alcón destaca la captació de 8,1 milions d’euros d’inversió externa per a la Facultat de Salut, el nou edifici d’investigació i el Centre d’Innovació Educativa

25/01/2022 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I està executant obres que permetran ampliar espais de formació, enfortir les capacitats investigadores i millorar la sostenibilitat del campus. Els projectes, que es troben en diferents fases d’execució, corresponen a la finalització de la Facultat de Ciències de la Salut, la construcció d’un nou edifici de transferència, el nou Jardí del Temps i les millores en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques i Rectorat. A tots aquests cal sumar el Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals, del qual ja s’ha licitat la redacció del projecte.

Pel que fa als espais de formació i investigació, són tres els projectes ara en marxa. El més avançat és el de la Facultat de Ciències de la Salut, que està en la fase final de construcció amb l’adequació d’espais interiors per a aularis, laboratoris i despatxos. També s’han iniciat els treballs del nou edifici d’investigació i transferència, en la parcel·la contigua a l'Edifici d'Investigació 2, que tindrà quatre plantes i una superfície total edificada de quasi 5.000 m². Per últim, també s’ha licitat la redacció del projecte del nou Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals amb la previsió de poder iniciar les obres a finals d’any.

La captació de recursos externs ha sigut decisiva per a impulsar aquestes tres actuacions. En concret, l’UJI ha aconseguit una inversió de 8,1 milions d’euros en 2022 per part de la Generalitat Valenciana que es distribueixen de la següent manera: 4,5 milions per a l’acabament de la Facultat de Ciències de la Salut; 2,6 milions per al nou edifici d’investigació i un milió d’euros per al Centre d’Innovació Educativa i Tecnologies Digitals.

Quant a la millora de la sostenibilitat del campus, destaca el Jardí del Temps, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats ubicada entre la Facultat de Ciències Humanes i Socials i l’edifici d’Esports i Serveis Centrals que, a més d’ampliar la diversitat botànica del campus, suposarà una reordenació del trànsit rodat. També estan en execució obres de manteniment de l’edifici de Rectorat i de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, on es millora l’eficiència energètica i s’instal·larà un nou parc solar fotovoltaic per a autoconsum.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que «totes aquestes actuacions implicaran una important transformació del campus, que dotarà la comunitat universitària de més i millors espais per a la docència, la investigació i la transferència de resultats de recerca a la societat i farà del campus un espai més sostenible i saludable». Alcón ha visitat les obres juntament amb el vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafa Mayo, els comissionats Vicent Cervera i Francesc Esteve i el director de l’Oficina Tècnica d’Obres i Projectes (OTOP), José Roger.

A més, la rectora també ha subratllat l’esforç col·lectiu que comporta el desplegament de tots aquests projectes. Així, Alcón ha assenyalat que aquestes actuacions «són fruit de la reivindicació institucional per part de la Universitat, de la sensibilitat de la Generalitat, de la planificació dels vicerectorats implicats i del suport tècnic de l’OTOP i del Servei de Contractació, però també reflecteixen el potencial de la Universitat, dels seus grups d’investigació i d’innovació educativa i el compromís de fomentar un desenvolupament sostenible».

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions