L'UJI programa un curs de formació universitària per a joves amb discapacitat intel·lectual

17/09/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ofereix formació dirigida a joves amb discapacitat intel·lectual amb edats compreses entre 18 i 30 anys, amb l'objectiu de millorar la seua ocupabilitat, inclusió social i vida independent.

La proposta formativa va dirigida a promoure competències generals i professionals que faciliten l'accés a entorns laborals ordinaris. No es requereix titulació prèvia i és una oportunitat per a desenvolupar experiències inclusives en l'entorn universitari, afavorir l'aprenentatge mutu i el suport entre joves amb discapacitat i sense , la convivència en situacions de diversitat i l'ocupació en empreses ordinàries.

La formació, de caràcter gratuït, tindrà lloc en modalitat presencial del 2 de novembre de 2021 al 30 de maig de 2022, en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13 h.

Promogut pel Vicerectorat d'Estudiantat i Compromís Social, el Vicerectorat d'Estudis i Docència i la Unitat de Discapacitat i Diversitat de la Universitat Jaume I, el curs és finançat per la Fundació ONCE i el Fons Social Europeu.

Els candidats per a realitzar aquesta formació han de ser persones amb discapacitat intel·lectual igual o superior al 33%, inscrites al Sistema de Garantia Juvenil, que tinguen entre 18 i 30 anys i capacitat de desplaçament autònom. Les inscripcions estan obertes fins al 30 de setembre de 2021.

La direcció acadèmica del curs recau en la professora Odet Moliner García, del grup d'investigació MEICRI i titular del Departament de Pedagogia, Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura de la Universitat Jaume I.

Olga Carbó Badal, coordinadora de la Unitat de Diversitat i Discapacitat i del Pla d'Atenció a la Diversitat de l'UJI, és l'encarregada de la direcció tècnica. El quadre docent el compon professorat universitari, especialistes de reconegut prestigi en els continguts concrets del programa, tècnics/ques de suport i preparadors/es laborals.

Hi col·laboren les entitats AFANIAS, TEA-CAST, COCEMFE Castelló, Associació Síndrome de Down Castelló, Associació Fenòmens i Oficina de Vida Independent de Castelló.

Tota la informació sobre aquest curs està disponible en la web de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa: www.fue.uji.es/discapacidadeindependencia

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions