L'UJI organitza cursos zero i de reforç per a facilitar la transició entre secundària i la universitat

30/07/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha organitzat cursos zero de l'àmbit jurídic i econòmic, de l’àmbit de ciències de la salut i cursos de reforç per als graus de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals dirigits al futur alumnat per a afavorir la transició entre secundària i la universitat.

Pel que fa als estudis de grau de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, s'ofereixen els cursos «Introducció als estudis jurídics», «Comptabilitat bàsica» i «Matemàtiques financeres», i «Introducció a les matemàtiques per a l’economia».

El curs zero «Introducció als estudis jurídics», dirigit per Sara Sisteno Ródenas, es realitzarà de forma presencial a l’aula JB2002AA (també està prevista la retransmissió en streaming) del 31 d’agost al 3 de setembre, en horari de 9 a 14 hores. El curs, convalidable per un crèdit optatiu, pretén facilitar a l’alumnat el trànsit i adaptació a l’entorn universitari i donar a conèixer les instal·lacions i recursos amb els quals compta la Universitat; que l’alumnat es familiaritze amb la normativa acadèmica, el pla d’estudis i l’estructura docent; homogeneïtzar els coneixements previs de l'alumnat; introduir els aspectes bàsics del Dret com a ciència social, i millorar la planificació i rendiment de l’estudiantat a través de mètodes d’ensenyament-aprenentatge i tècniques d’expressió oral i escrita. Les inscripcions poden realitzar-se fins al dia 27 d’agost a través d’aquest formulari.

Els cursos de «Comptabilitat bàsica» i «Matemàtiques financeres», organitzats pel Departament de Finances i Comptabilitat, tindran lloc del 30 d’agost al 3 de setembre, en horari de matí, i tenen com a objectiu ajudar el futur estudiantat a adquirir la base adequada d'aquestes matèries per a així superar-les amb èxit en els graus. La formació consta de 15 crèdits presencials i 15 virtuals cadascuna. Tots dos cursos s'impartiran a l'aula JB1107AA de la Facultat de Ciències Econòmiques i Jurídiques. La inscripció i matrícula està oberta fins al 27 d’agost i pot realitzar-se a través d’aquest formulari. A més, les persones participants obtindran 1,5 crèdits optatius per cadascun dels cursos que podran utilitzar per a completar els seus estudis de grau.

El curs «Introducció a les matemàtiques per a l'economia» es realitzarà del 30 d’agost al 3 de setembre, de 9 a 12 hores, a l'aula JB1201AA de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. El curs, convalidable per 1,5 crèdits optatius, consta de 15 hores presencials i 15 virtuals i té com a objectiu proporcionar els fonaments matemàtics per a comprendre els models micro i macroeconòmics als quals s'enfrontarà l'estudiantat durant els primers anys en el Grau d'Economia, Grau en Administració d'Empreses, Grau en Finances i Comptabilitat i Doble Grau en Administració d'Empreses i Dret. El període d'inscripció està obert fins al 27 d’agost i aquesta es pot realitzar a través del següent formulari.

D'altra banda, l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals ofereix cursos de reforç en tots els seus graus, sense cap cost per a l'estudiantat.

Concretament, s'han programat accions de reforç d'assignatures de primers cursos en matèries bàsiques (matemàtiques, física, química, informàtica), dissenyades per a pal·liar les diferències de nivell que poden tindre els estudiants provinents de diferents branques o centres d'ensenyament secundari, per tal d'abordar amb major garantia d'èxit els estudis del grau.

Així mateix, també s'ofereix reforç d'assignatures específiques de cada grau, especialment d'assignatures on s'ha observat que els estudiants troben major dificultat.

Totes les accions consisteixen en classes en grups reduïts, amb una atenció altament personalitzada a les necessitats de cada participant, i un caràcter pràctic, amb resolució de casos pràctics i simulacions d'exàmens.

Finalment, la Facultat de Ciències de la Salut també ha programat per al segon semestre dos cursos zero de Metodologia i Psicobiologia dirigits a l'estudiantat de Psicologia.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions