L'UJI situa vuit matèries acadèmiques en el rànquing de Xangai

02/07/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha situat vuit matèries acadèmiques en el prestigiós Academic Ranking of World Universities (ARWU) elaborat per la Jia Tong University de Xangai, segons recull el Global Ranking of Academic Subjects 2021 en el qual l'UJI apareix en Salut Pública, Nanociència i Nanotecnologia, Psicologia, Ciència i Enginyeria dels Materials, Química, Agricultura, Enginyeria Ambiental i Farmàcia.

Les matèries de Salut Pública i Nanociència i Nanotecnologia se situen en el rang de les 201-300 millors universitats en aquests àmbits de coneixement, la cinquena de les espanyoles en ambdues matèries. Psicologia, Ciència i Enginyeria dels Materials, Química i Agricultura apareixen en el rang de 301-400, cinquena, vuitena, onzena i setzena d'Espanya, respectivament, i Enginyeria Ambiental i Farmàcia en el rang 401-500, catorzena i setzena en l'àmbit nacional.

La metodologia empra indicadors de classificació que inclouen mesures de la qualitat de la investigació, el grau de col·laboració internacional, l'impacte dels articles científics internacionals i els reconeixements acadèmics. A més de les dades bibliomètriques s’inclou també una enquesta d'excel·lència acadèmica que serveix per a identificar 32 guardons, les 164 principals revistes en 48 matèries i les 26 conferències acadèmiques en Informàtica i Enginyeria.

El Global Ranking of Academic Subjects el publica la Xangai Ranking Consultancy des de 2009. En aquesta edició inclou les 500 millors universitats de 54 matèries organitzades en cinc àrees: Ciències Naturals, Enginyeria, Ciències de la Vida, Ciències Mèdiques i Ciències Socials.

L'Academic Ranking of World Universities (ARWU) o Rànquing de Xangai és una de les classificacions més conegudes mundialment, i és elaborat des de l'any 2003 per la Universitat Jiao Tong de Xangai (la Xina) per a valorar la qualitat de les 500 millors universitats del món.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions