El Servei d’Esports mostra la història esportiva de l’UJI en una exposició amb fotos, trofeus i altres materials

03/06/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, acompanyada pel vicerector de Campus i Vida Saludable, Rafael Mayo, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; i el director del Servei d’Esports, Carlos Hernando, ha inaugurat una exposició retrospectiva de fotos i trofeus esportius organitzada amb motiu del trenta aniversari de la universitat castellonenca.

En un primer espai, amb quatre estructures de 3 x 4 metres, es pot fer un recorregut fotogràfic pels trenta anys del Servei d'Esports amb almenys una efemèride per any, com per exemple el primer campionat d'Espanya universitari de camp a través al pinar del Grau en 1999, la primera escola d'estiu en 1998 o el primer programa de ràdio del Servei d'Esports en 2004 que encara està en antena.

Un segon espai amb vitrines mostra una selecció dels trofeus més destacats aconseguits per les diferents seleccions universitàries, inclosa la torxa olímpica de Barcelona '92 que va portar un dels companys del Servei d'Esports en el seu camí a Barcelona, o guardons de reconeixement al treball realitzat amb el trofeu Joaquín Blume en 2012 com a màxim reconeixement a una institució esportiva universitària. 

Un tercer espai està dedicat a recordar esportistes famosos a través de samarretes signades pels protagonistes que han passat pel nostre servei, com el golfista Sergio García, el medalla de plata a Los Ángeles 1984 Fernando Romay o la visita de l'exseleccionador nacional i campió del món a Sud-Àfrica Vicente del Bosque.

Per últim, com a curiositat, també es mostren materials dels primers moments en la història del Servei. Per exemple balons, raquetes, les primeres bicicletes de préstec inaugurades en 2001, el primer ordinador que va tindre el Servei amb només quatre megues de RAM o diferents fullets publicitaris de les primeres activitats, memòries de les activitats, banderins d'universitats contra les quals van jugar els campionats d'Europa o els primers carnets que tenien els socis del Servei d’Esports.

Fotografies

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions