La rectora de l’UJI visita a la Galeria Octubre l’exposició «Konzentrationslager» de l’artista Wences Rambla

07/05/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha visitat a la Galeria Octubre l’exposició de l’artista i catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts Wences Rambla titulada «Konzentrationslager».  En la seua visita, la rectora ha estat acompanyada per l'autor, Wences Rambla, i el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra. 

La mostra té com a punt de partida la passió per la fotografia de Wences Rambla i el seu interès per una part fonamental i dolorosa de la història del segle XX: els camps de concentració nazis, i convida a la reflexió a partir de les imatges de tres camps de concentració:  Dachau (Munic), Saschenshausen (Berlín) i Mauthausen i Castell d'Hartheim (Linz, Àustria).

El projecte va nàixer fa 50 anys quan Wences Rambla estava a Alemanya i va visitar el camp de concentració de Dachau, a Munich, que li va causar una impressió molt forta. A partir d’aquest moment va endinsar-se en el coneixement de la història, va visitar altres camps i ha elaborat una espècie de memòria històrica substanciada en una memòria fotogràfica.

L’exposició es pot visitar fins al 28 de maig en horari de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 hores i de 17.30 a 20.30 hores.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions