La Càtedra Medtronic de l'UJI forma especialistes en situacions d'emergències obstètriques

17/05/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Medtronic de formació i investigació quirúrgica ha organitzat els passats dies 6 i 13 de maig dos cursos de simulació en emergències obstètriques en les instal·lacions de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló.

En el curs, que tenia com a objectiu simular i entrenar en situacions clíniques greus que es poden produir en una maternitat, han participat 20 professionals sanitaris de l'Hospital General Universitari de Castelló i de l'Hospital Universitari de la Plana, entre ginecòlegs, residents de ginecologia, matrones i residents de matrona.

Tots dos cursos han sigut impartits per professorat del Departament d'Infermeria i de la Unitat Predepartamental de Medicina de l'UJI. Han destacat les sessions impartides per Antoni Llueca, director de la Càtedra, professor de l'assignatura Medicina Obstètrica i Ginecològica del Grau en Medicina de l'UJI, i director de la Unitat Multidisciplinària de Cirurgia Oncològica Abdominopèlvica de l'Hospital Universitari General de Castelló.

Aquests cursos formen part de la programació formativa de la Càtedra, a través del projecte educatiu de la Castellon School of Cancer Surgery, i té previst organitzar en els pròxims mesos diferents activitats formatives centrades en la cirurgia en directe i la formació teòrica en streaming. Cal destacarn en l'oferta acadèmica de la Càtedra, el Màster en Ginecologia Oncològica.

La Càtedra centra la seua activitat en la investigació relacionada amb la cirurgia oncològica, amb l'objectiu de fomentar la formació quirúrgica, treballar en el desenvolupament de noves tècniques quirúrgiques i impulsar la investigació de nous materials i instrumentació en el camp de la cirurgia.

Medtronic Ibèrica, S.A. és una empresa líder en tecnologia per a la cura de la salut que es va establir a Espanya en 1975. La seua activitat es desenvolupa en el sector dels dispositius mèdics i de solucions integrals per a una millor prestació sanitària, de manera que està en contacte continu amb institucions que fomenten la formació i la investigació, i contribueix activament a promoure i difondre aquests dos àmbits dins del sector al qual pertany. Una de les seues prioritats és estendre la formació i implementació de la cirurgia mínimament invasiva (MIS) en el major nombre de pacients possible, gràcies al desenvolupament de dispositius i equipaments adequats perquè això siga una realitat.

Fotografies

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions