La Fundació Isonomia de l’UJI i À Punt Mèdia desenvoluparan iniciatives conjuntes per a impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes

26/04/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La presidenta de la Fundació Isonomia i rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana (SAMC), Alfred Costa, han signat dilluns 26 d’abril de 2021 un conveni entre ambdues entitats per a col·laborar en iniciatives conjuntes destinades a impulsar la igualtat efectiva entre dones i homes.

A l’acte han assistit també la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont, i el secretari de la Fundació Isonomia, Santiago García, de l’UJI; i la presidenta de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Mar Iglesias, el subdirector de Comunicació i Publicitat, Benjamín Marín, i el cap de Projecció Social, Albert Vicent, per part de la SAMC.

Després de la firma, la rectora Eva Alcón ha subratllat que aquest conveni «enforteix la col·laboració entre la universitat pública de Castelló i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació», ja que «representa el compromís de les dues institucions per treballar, de manera coordinada i des dels seus àmbits d'actuació, per a afavorir la igualtat efectiva entre dones i homes».

A més a més, Alcón ha destacat que «aquest acord obri la cooperació a àmbits com la realització de pràctiques formatives en À Punt per a l’alumnat del Màster d’Igualtat i Gènere de l’UJI a més de convertir la Fundació Isonomia de l’UJI en agent de referència per a l'assessorament en el pla d’igualtat de la CVMC i la SAMC i per a la formació especialitzada en igualtat, prevenció de l'assetjament i violència de gènere».

El director general de la SAMC ha explicat que «À Punt Mèdia aplica un Pla d’Igualtat en la gestió interna, i de fet les dones són majoria en quasi totes les categories laborals» i «per descomptat, fomentem la igualtat en el tractament informatiu i en els continguts, amb una atenció especial a la denúncia de la violència masclista».

«A partir d’ara», ha comentat, «la nostra política encara serà més eficient gràcies al suport que ens aporta la Fundació Isonomia en iniciatives d’interés comú», perquè l’acord «reforça la col·laboració que ja mantenim amb l’UJI en matèria de formació i ho fa en l’àmbit de la igualtat entre homes i dones, en què els mitjans públics valencians estem en primera línia».

Mitjançant el conveni, una representació qualificada de la Fundació Isonomia podrà participar en accions formatives dels professionals de la SAMC orientades a l’aplicació del libre d’estil i dels codis deontològics per a un tractament informatiu respectuós; i es converteix en agent de referència per als plans de formació del personal en materia d’igualtat, en especial sobre assetjament i violència de gènere, igualtat i comunicació i llenguatge inclusiu, entre altres; i també per a realitzar diagnòstic, assessorament i supervisió del Pla d’Igualtat.

Per la seua banda, la SAMC cooperarà en programes de formació d’estudiantat del Màster d’Igualtat i Gènere, que promou Isonomia, mitjançant l’estada en pràctiques en À Punt i difondrà aquelles campanyes i iniciatives que promou la Fundació, especialmente els informes o estudis sobre matèries relacionades amb la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, i l’impuls i foment de mesures per a aconseguir la igualtat real.

El conveni, amb una durada inicial de quatre anys, preveu la creació d’una comissió de seguiment formada per Ana Pérez, directora de Recursos Humans, i Albert Vicent, cap de la Unitat de Projecció Social de la SAMC; i Santiago García, secretari, i Gemma Escrig, com a coordinadora, per part de la Fundació Isonomia.

La Fundació Isonomia és una entitat sense ànim de lucre creada per l’UJI el 2002. Aquest acord és una mostra més de les excel·lents relacions entre les dues institucions, que ja col·laboren en molts altres aspectes com ara diversos projectes d'investigació, la realització de pràctiques en À Punt Mèdia de l’alumnat dels graus de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Traducció i Interpretació, Publicitat i Relacions Públiques i Màster en Noves Tendències i Processos d'Innovació en Comunicació. A més, la seu de la delegació d’À Punt a Castelló està ubicada a l’Espaitec de l’UJI.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions