UJI
  • UJI
  • Notícies
  • L'UJI comptarà amb el suport de Cultura de la Generalitat per al desenvolupament de programació cultural

L'UJI comptarà amb el suport de Cultura de la Generalitat per al desenvolupament de programació cultural

26/02/2021 | SCP

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, s’han reunit per a acordar un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’UJI. Aquesta línia d’actuació conjunta té per objectiu que Cultura de la Generalitat done suport econòmic per al desenvolupament d’activitats i programació cultural de la Universitat Jaume I de Castelló. A la reunió també han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de l’UJI, Carmen Lázaro.

Segons el conseller Vicent Marzà: «És la primera vegada que impulsem una col·laboració d’aquestes característiques amb una institució com l’UJI i en l’actual context de pandèmia la unió d’esforços per a potenciar programació és fonamental tant per ajudar el sector, com per a assegurar el compromís d’oferir cultura a la ciutadania», i ha continuat: «Aquesta col·laboració pretén donar encara més estabilitat al ric ventall de propostes culturals que es promouen des de l’UJI, ajudar a promoure’n més i unir esforços entre institucions per anar de la mà i coordinar-nos en la diversificació de les temporades culturals dels nostres diferents espais i situar la capital de la Plana en punt de referència cultural».

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha subratllat que «aquest conveni ajudarà a consolidar el nostre model cultural, desplegat sota la marca UJI-Encultura, que inclou la necessitat d’estretir la col·laboració amb altres administracions i entitats per tal de configurar una agenda cultural compartida». A més, ha afegit: «La Universitat Jaume I s’ha caracteritzat des dels seus orígens, ara que celebrem el 30 aniversari, per concebre la cultura universitària com una ferramenta essencial per a la formació de ciutadania i generar esperit crític».

Segons ha explicat Alcón, aquest conveni amb Cultura de la Generalitat permetrà potenciar l’Aula d’Innovació Artística, aprofundir en el vessant internacional de l’estratègia cultural de l’UJI i impulsar un model sòlid de mediació cultural.

En aquest context, des del departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà s’hi destinaran 73.399 euros per a la realització de programació cultural de l’UJI en 2021. L’assignació de l’import ha estat calculada amb criteris proporcionals atenent el nombre de membres que conformen la comunitat educativa de l’UJI: professorat, personal d'administració i serveis i alumnat.

El conveni anual que se signarà tindrà una vigència d’un any a l’efecte de l’1 de gener i fins al 31 de desembre de 2021. Per a la planificació, execució i avaluació de les actuacions que són objecte del conveni s’establirà una comissió mixta de seguiment composta per tres representants de la Conselleria i tres de l’UJI.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions