UJI
  • UJI
  • Notícies
  • La Càtedra Reciplasa de l’UJI i la Xarxa de Centres per a la Sostenibilitat de Castelló uneixen esforços per a la formació ambiental del professorat

La Càtedra Reciplasa de l’UJI i la Xarxa de Centres per a la Sostenibilitat de Castelló uneixen esforços per a la formació ambiental del professorat

25/02/2021 | SCP

La Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de la Universitat Jaume I inclou entre els seus objectius la divulgació i formació de la ciutadania per a la correcta gestió dels residus urbans. Dins de les nombroses activitats que realitza al llarg de l’any, la formació ciutadana, especialment la dels més menuts i joves, és un dels seus màxims exponents. Per això, des de la Càtedra Reciplasa de l’UJI s’aposta per dotar de recursos i formació al professorat perquè puga transmetre al seu alumnat una educació en valors ambientals i sostenibles.

Així, la Càtedra Reciplasa de l’UJI renova enguany la col·laboració amb la Xarxa de Centres per a la Sostenibilitat de Castelló per a l’organització de diverses ponències que mostren diferents experiències i projectes d’innovació educativa, així com estratègies per a poder treballar a l’aula diferents valors per a una correcta gestió dels residus i la sostenibilitat del planeta.

La Xarxa de Centres per a la Sostenibilitat de Castelló és un conjunt de centres educatius d’àmbit no universitari que tenen un nexe d’unió en la seua aposta pel treball dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). A més, aquests centres formen part de la Xarxa de la Comunitat Valenciana, així com de la Xarxa Estatal de Xarxes (EsenRED). Actualment són més de 70 centres educatius de la província de Castelló els que participen en la Xarxa.

Els coordinadors/res ambientals dels centres educatius estan organitzats en tres seminaris de formació i participació, ubicats a Vinaròs, Nules i Castelló, que es reuneixen mensualment, actualment en format en línia. En aquestes reunions de zona complementen la seua formació i intercanvien informacions, experiències, projectes, recursos, etc. De la dinamització d’aquests seminaris s’encarrega el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló.

Amb aquesta col·laboració, la Càtedra Reciplasa de Gestió de Residus Urbans de l’UJI aposta de nou per unir esforços per a lluitar per una reducció i adequada gestió dels nostres residus urbans, mitjançant l’educació de les futures generacions.

Imatge d'arxiu d'una reunió del seminari.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions