UJI
  • UJI
  • Notícies
  • La Universitat Jaume I commemora el 30 aniversari de la seua creació amb diverses accions especials

La Universitat Jaume I commemora el 30 aniversari de la seua creació amb diverses accions especials

24/02/2021 | SCP

La Universitat Jaume I commemora el pròxim 27 de febrer els 30 anys de l’entrada en vigor de la Llei de Creació de la universitat pública de Castelló. Encara que la festa oficial prevista inicialment per al divendres 26 de febrer s’ha ajornat per la situació de la pandèmia, amb data encara per determinar, la Universitat Jaume I ha programat diverses accions especials per a aquesta jornada.

La rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el president del Consell Social, Sebastián Pla, oferiran la seua visió sobre aquests 30 anys de l’UJI amb un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials de la Universitat i en un portal web especial dedicat a l’aniversari. Aquest espai web inclourà diversos continguts sobre les infraestructures del campus, l’evolució de la docència, les fites aconseguides en investigació i transferència, un recorregut per les iniciatives pioneres en noves tecnologies, la projecció internacional i la relació amb el territori, el compromís social o la contribució al món de la cultura i l’esport. Els diferents continguts s’estrenaran de forma progressiva al llarg del curs.

Així mateix, s’ha programat al Paranimf un concert especial titulat «Passió pel minimalisme», interpretat per la veu d’Isabel Monar i per Carlos Apellániz i Jesús Salvador Chapi, al piano i la percussió, respectivament. El concert, que tindrà lloc el dia 26 de febrer a les 19 hores, inclourà, entre d’altres, peces  de Matilde Salvador i Carles Santos, als quals l’UJI va atorgar la medalla de la universitat. L’entrada és lliure amb reserva prèvia fins a completar l’aforament, que serà limitat. El concert també es pot seguir en streaming pel canal de YouTube de l’UJI.

El mateix divendres 26 de febrer també està previst l’inici de «Coding sapientia», una instal·lació visual lumínica que intervé des de l’edifici de Rectorat de l’UJI la silueta urbana de Castelló a partir de la transcripció al llenguatge Morse de textos com el Jardí de la Saviesa o el lema de la mateixa institució, Sapientia sola libertas est.

 

 

 

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions