L'AVAF debat amb l'alumnat de Dret de l'UJI sobre la corrupció

17/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'alumnat de segon curs del Grau en Dret de la Universitat Jaume I ha participat en un debat sobre la corrupció amb motiu del visionat del documental Corrupció: organisme nociu promogut per l'Agència Valenciana Antifrau.

El visionat del documental ha generat gran quantitat de preguntes i dubtes sobre les alertes i riscos de corrupció que es produeixen en les administracions públiques i la protecció als denunciants, que han sigut ateses per Pilar Moreno García, tècnica del Servei de Formació de l'Àrea de Prevenció, Formació i Documentació de l'Agència Valenciana Antifrau.

La jornada ha estat dividida en dues sessions i dinamitzada amb eines digitals de participació per a dotar d'una major rellevància el debat al voltant dels interessos de l'alumnat en matèria de lluita contra el frau i la corrupció.

Un total de 32 alumnes han participat en aquesta experiència d'aprenentatge, en la qual han pogut compartir les diferents percepcions que tenien de l'administració pública, la societat i el sistema institucional.

L'activitat, coordinada pel professor Jaime Clemente dins de l'assignatura «Institucions i Dret de la Unió Europea», ha promogut un debat en el qual s'ha posat de manifest la importància de la ciutadania perquè d'una manera activa, conscient i lliure es convertisca en agent de lluita contra la corrupció.

L'Agència Valenciana Antifrau és l'única institució que compta entre les seues funcions amb la protecció i assistència a les persones alertadores. En l'actualitat són 26 persones les que ostenten aquesta condició en l'AVAF.

Els seus antecedents i funcions, entre les quals es troba l'anàlisi i investigació de les alertes que es reben en el canal de denúncies, així com els mecanismes de prevenció i sensibilització ètica, han atret especialment l'atenció de l'alumnat de Dret.

Informació redactada per l'AVAF

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions