La Universitat Jaume I i UBE creen una càtedra per a la investigació i divulgació en l'àmbit dels plàstics sostenibles

22/12/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló i UBE Corporation Europe han signat un conveni de col·laboració per a la posada en marxa de la Càtedra UBE de Plàstics Sostenibles de l'UJI, que té com a principals objectius la investigació i la divulgació en el camp de la sostenibilitat dels materials plàstics.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, i el president d'UBE, Bruno De Bievre, han signat el conveni acompanyats pel vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació, Modesto Fabra; el vicerector d'Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria, David Cabedo, i el catedràtic del Departament d'Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny de l'UJI i director de la Càtedra, Luis Cabedo. Per part de UBE també han estat presents Raül Sangròs, director d'R+D; Daniel Loyarte, director financer; i Pablo Cruz, responsable de relacions públiques i institucionals.

La Càtedra realitzarà investigacions dirigides a compaginar la funcionalitat dels materials plàstics amb la necessària sostenibilitat. Així mateix, desenvoluparà una tasca activa de formació i divulgació a la societat sobre la importància tecnològica d'aquests materials i de les estratègies que, des del coneixement científic, s'estan proposant per a millorar el seu cicle de vida.

Entre les activitats i projectes que la Càtedra té previst desenvolupar estan, en l'apartat de formació, la creació del Premi UBE de Sostenibilitat dels Plàstics, i la realització anual d'una jornada tècnica que comptarà amb experts en la matèria, així com d'un seminari amb empreses i agents rellevants del sector del plàstic. A més, es realitzaran xarrades dirigides a estudiantat de grau i màster. Quant a l'àmbit de la divulgació i la transferència de coneixement, es crearà una pàgina web de la càtedra i comptes en xarxes socials. Finalment, en recerca i desenvolupament està previst el llançament d'un pla de beques en el camp de la sostenibilitat dels materials polimèrics.

Aquesta nova col·laboració d'UBE amb la Jaume I s'afig a l'estreta cooperació existent entre totes dues entitats. En els últims sis anys prop de 40 titulats i titulades de l'UJI s'han incorporat en diverses àrees de l'empresa, i UBE ha participat activament en el programa de pràctiques curriculars i extracurriculars acollint a 38 estudiants en els dos últims exercicis. Així mateix, UBE és patró de la Fundació Universitat Jaume I-Empresa; forma part de la Comissió d'Internacionalització de l'UJI, i ha col·laborat en els últims anys en els programes del Màster en Gestió de Processos Industrials i del Màster Universitari en Eficiència Energètica i Sostenibilitat, així com en programes de beques de mobilitat internacional amb la Universitat de Yamaguchi (el Japó), i a Alemanya, a través del programa de pràctiques internacionals UJI-World.

UBE Corporation Europe constitueix un grup d'empreses dedicades a la producció i distribució de productes químics de valor afegit i a la creació de solucions tecnològiques i sostenibles per a satisfer les demandes de la indústria i les tendències del mercat. Compta amb presència a Europa i Llatinoamèrica a través de delegacions i oficines a Castelló i Almassora (Espanya), Düsseldorf (Alemanya), Sao Paulo (el Brasil) i Mèxic DF (Mèxic), i està integrat en el grup japonés UBE Industries, Ltd.

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions