Arutec, l'empresa d'Espaitec que digitalitza el sector de les instal·lacions mecàniques La companyia digitalitza les instal·lacions mecàniques industrials mitjançant la tecnologia BIM (Building Information Modeling)

24/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa Arutec, companyia vinculada a Espaitec, naix de l'experiència que al llarg dels anys ha anat adquirint dins del sector de les instal·lacions mecàniques. Per a això, disposen d'eines tecnològiques d'última generació, el coneixement professional adquirit i els mateixos requeriments que planteja el mercat.

En Arutec van ser conscients de la necessitat d'accelerar la transformació del sector de les instal·lacions mecàniques cap a uns processos molt més digitalitzats, atès que, d'una banda, l'entorn de treball dins dels projectes d'instal·lacions és àgil i dinàmic, i, per contra, es gestiona un gran volum d'informació que requereix una visió sistèmica i transversal de l'objectiu a complir. Per això, Arutec ha monitoritzat els processos de la gestió de la informació i identificat les fites crítiques que eren viables de digitalitzar.

La transformació digital de les instal·lacions mecàniques requereix acompanyament i seguiment, ja que cadascun dels serveis està suportat per un pla de formació. Arutec posa a la disposició dels seus clients les eines perquè els projectes proposats siguen implantats de manera òptima i adaptada a les necessitats i capacitats de cada organització.

BIM (Building Information Modeling)

Arutec planifica un projecte des d'un model 3D, incloent-hi tota la informació necessària (dades, mesuraments, rendiments, seqüència d'instal·lació) a través de la tecnologia BIM (Building Information Modeling). Aquesta és un procés holístic de creació i administració de la informació d'un actiu construït, basat en un model intel·ligent i impulsat per una plataforma en el núvol, integrant dades estructurades i multidisciplinàries per a generar una representació digital d'un actiu durant tot el seu cicle de vida, des de la planificació i el disseny fins a la construcció i les operacions.

Plataforma de contractació

Actualment un dels principals problemes del sector de les instal·lacions mecàniques és la cerca de recursos qualificats per a l'execució de projectes, els quals requereixen una gran quantitat d'aquesta mena de recursos. Per a solucionar aquesta problemàtica, Arutec ha creat la seua plataforma de contractació, la qual permet optimitzar la cerca de recursos qualificats per a la materialització de projectes.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions