L’UJI reconeix les 69 empreses i institucions que formen part del Cercle de Mecenatge i Patrocini

24/11/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha realitzat l'acte de reconeixement a les entitats patrocinadores que organitza cada cinc anys, on ha agraït a les 69 empreses i institucions que formen part actualment del Cercle de Mecenatge i Patrocini de l'UJI la seua col·laboració i compromís amb la universitat pública de Castelló.

L’UJI, amb motiu del seu 30é aniversari, ha realitzat aquest tradicional acte d'homenatge a les entitats mecenes i patrocinadores de la Universitat Jaume I que ha reunit al Paranimf del campus 200 persones entre membres de la comunitat universitària i representants de les principals entitats públiques i privades de l’entorn.

La universitat ha lliurat a les empreses i institucions invitades el guardó «Volem», una escultura que ha realitzat expressament per a l'ocasió el dissenyador i professor de l'UJI Jaume Gual. En l'acte, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha agraït als membres del Cercle de Mecenatge i Patrocini de l'UJI la seua contribució al projecte social més important que la societat de Castelló desenvolupa des de fa 30 anys: la seua universitat pública.

La rectora ha destacat en la seua intervenció el vertader esperit del mecenatge i la importància de sumar esforços. «El sentit de projecte col·lectiu forma part del nostre ADN. L’UJI seria una universitat diferent sense aquest ecosistema col·laboratiu, sense aquest arrelament amb el nostre entorn i sense el compromís social», ha assenyalat. Per tot això, «GRÀCIES, gràcies en majúscules per teixir aquesta xarxa de cooperació, sòlida i consolidada», ha afegit.

El Cercle de Mecenatge i Patrocini de l’UJI compta actualment amb 69 empreses i institucions actives, que col·laboren habitualment en activitats i projectes universitaris. D’aquestes, sis són patrocinadors estratègics per la importància de la col·laboració amb la Universitat: Generalitat Valenciana, Banco Santander, Diputació Provincial de Castelló, Ajuntament de Castelló de la Plana, Ajuntament de Vila-real i FACSA. 

Evolució del Programa de Mecenatge i Patrocini

El Programa de Mecenatge i Patrocini de l'UJI és el programa de captació de fons més antic de les universitats públiques espanyoles. Segons la memòria de l'any 2020, el Programa va tindre 634 entitats patrocinadores, col·laboradores i donants, que van aportar 2,9 milions d'euros, de les quals 69 són les entitats patrocinadores i patrocinadors estratègics que han sigut invitades a l'acte. 

Els recursos captats per l’UJI via mecenatge i patrocini han evolucionat molt positivament en els últims anys. L'any 2012, els recursos captats sumaven 1.470.300 euros, mentre que en 2020 han sigut 2.899.648 euros, el que suposa un increment del 100%. A l'any tancat de 2020, el 62% d’aquests recursos (1.805.178 €) s'han destinat a projectes de suport a la docència i la recerca i al programa de càtedres i aules d'empresa; el 16% (472.091 €) s’han destinat al suport a l'estudiantat a través de beques i premis i el 21% a projectes de suport a la cultura i projecció social (597.379 €). En aquest increment ha jugat un paper molt important la posada en marxa del Programa de Càtedres i Aules d’Empresa l'any 2012, una fórmula de col·laboració universitat-empresa-societat on es desenvolupen un conjunt d’iniciatives econòmiques i divulgatives de gran projecció social. En eixe any, l’UJI tenia dues càtedres i dues aules d’empresa. Quasi deu anys després, l'UJI tancarà l'any 2021 amb prop de 30 càtedres i aules d'empresa que gestionen un volum de recursos de més de 750.000 euros anuals.

Fotografies

Vídeo de l'acte

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions