L'UJI inaugura un curs pioner de formació per a l'ocupació i la vida independent de joves amb discapacitat intel·lectual

21/10/2021 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I inaugurarà el curs «Formació per a l'ocupació i la vida independent de joves amb discapacitat intel·lectual» el pròxim 27 d'octubre, a les 11.30 hores, en la sala d'actes de l'edifici del Consell Social. El seu objectiu és donar la benvinguda a l'UJI a l'estudiantat que s'incorpora al programa i fer valdre una iniciativa d'universitat inclusiva dirigida a joves amb discapacitat, que passaran a ser membres de la comunitat universitària amb inquietuds de formar-se i de trobar un treball digne.

L'acte comptarà amb la presència de la vicerectora d'Estudiantat i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez Moya; amb el director regional d'Inserta Empleo Fundación ONCE a la Comunitat Valenciana, Vicente Micó Alonso; així com la seua directora acadèmica, Odet Moliner García, del Departament de Pedagogia, Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura de la Universitat Jaume I i la directora tècnica Olga Carbó Badal, coordinadora de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l'UJI.

En l'acte estaran presents els 18 alumnes seleccionats després d'un procés de recepció de sol·licituds, amb l'aportació i la revisió de la documentació necessària per a l'accés al curs i l'entrevista d'accés realitzada a tots els candidats.

També estaran presents en l'acte les famílies i amics dels candidats com a suports fonamentals i necessaris en el procés d'accés de qualsevol candidat a un curs d'aquestes característiques. Es comptarà, a més, amb el professorat que impartirà el programa tant en classes específiques com inclusives, amb les entitats col·laboradores de l'àmbit de la discapacitat de la província de Castelló i amb representants d'empreses ocupadores, perquè en el curs també estan previstes pràctiques en empreses per a assentar els coneixements i tècniques que s'abordaran en el programa docent.

Aquest acte de benvinguda estarà amenitzat per la música del cantautor Andreu Valor. A la seua finalització, s'iniciarà una visita a les instal·lacions de l'UJI perquè l'alumnat i les seues famílies puguen conéixer els llocs on es desenvoluparà el curs, amb inici el 2 de novembre de 2021 i finalització el 30 de maig de 2022, en horari de dilluns a dijous de 9 a 13 hores.

Més informació: www.fue.uji.es

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions