L'UJI se situa entre les millors universitats joves espanyoles segons el THE «Young University Rankings 2020»

03/07/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I (UJI) ha entrat per segona vegada en el selectiu rànquing de Times Higher Education (THE) «Young University Rankings 2020», que recull les 414 primeres institucions de tot el món de menys de cinquanta anys d'antiguitat.

Aquesta publicació, amb seu a Londres, és considerada una autoritat mundial en educació superior i ha seleccionat en aquesta edició 27 universitats espanyoles com les més excel·lents del món amb menys de cinquanta anys d'existència. Entre aquestes, es troba la Universitat Pompeu Fabra, que està entre les 10 primeres. A més, les universitats Rovira i Virgili, Politècnica de Catalunya i Oberta de Catalunya apareixen en el rang entre la 101 i la 150. A continuació, apareixen cinc universitats espanyoles més, en el rang 151-200, entre les quals es troba l'UJI. Així, la Universitat Jaume I es posiciona en cinquè lloc de les universitats joves espanyoles, al costat d'altres quatre, i cinquena pels seus resultats d'investigació i sisena en docència.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el rànquing recull tres universitats públiques, a excepció de la Universitat de València i la Politècnica, que han superat ja els 50 anys d'antiguitat, i l'UJI se situa amb la Universitat Miguel Hernández d'Elx, per davant de la Universitat d'Alacant.

En l'elaboració del rànquing de les millors universitats joves, Times Higher Education ha utilitzat els mateixos indicadors que empra per a elaborar el rànquing global, però atorga menys pes als indicadors vinculats a la reputació i major en factors com la productivitat, la ràtio estudiantat-professorat, ingressos institucionals i formació en doctorat, a fi de reflectir de la manera més fidedigna possible les característiques de les institucions més joves.

Times Higher Education (THE) és un rànquing que elabora la revista setmanal basada en Londres del mateix nom, especialitzada en notícies i informacions de l'educació superior, els resultats de la qual es poden consultar en obert en la seua pàgina web.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions