La Universitat Jaume I presenta el projecte Enclau_UJI, xarxa de municipis per la cultura

16/07/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha presentat el projecte Enclau_UJI, xarxa de municipis per la cultura, amb el qual es pretén reforçar el vincle entre la Universitat i el territori establint aliances estratègiques amb els municipis més dinàmics del món rural, punt clau del nou Model Cultural de l’UJI. L’acte de presentació, en què s’ha signat conveni amb 16 municipis de la província de Castelló, ha comptat amb l’assistència de la rectora de l’UJI, Eva Alcón; la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro; el coordinador del Servei d'Activitats Socioculturals de l'UJI, Albert López, i representants dels 16 municipis vinculats al projecte. 

El projecte Enclau_UJI naix de les aliances de la Universitat amb diversos municipis de la província per treballar en un procés de desenvolupament cultural del territori. «Aquest programa representa una mirada oberta que, sota el principi de corresponsabilitat, no només treballa per al territori sinó, sobretot, amb el territori. Es tracta, en definitiva, d’un punt de trobada entre la Universitat i els municipis», ha destacat la rectora. En aquest sentit, Enclau_UJI servirà per al disseny de propostes més adaptades a les demandes reals de la població, per a generar col·laboracions, determinar necessitats comunes, buscar respostes conjuntament i valorar el treball en xarxa. Per aquest motiu, Enclau_UJI està vinculat al treball fet al Programa d’Extensió Universitària. «Les propostes que desenvolupareu als vostres municipis són un bon exemple del protagonisme que heu de tenir els pobles i una reivindicació de la vostra vitalitat», ha afegit Alcón durant el seu agraïment a les delegacions municipals per la seua col·laboració en el projecte. 

Els 16 municipis amb els quals se signa conveni són Teresa, Vilafranca, Altura, Sot de Ferrer, Benlloc, Sant Mateu, Forcall, Vilanova d’Alcolea, Viver, la Mata, Cirat, Ares del Maestrat, Villores, Almedíxer, l’Alcora i Benassal.

El projecte permetrà, entre altres coses, desenvolupar activitats per a la conservació i valoració del patrimoni en aquests municipis, la dinamització ciutadana a través de nous espais com ara clubs de lectura, ràdios locals en xarxa o fires, la realització de jornades i de projectes experimentals per resoldre problemes al territori.

Més informació

Fotografies

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions