UJI
  • UJI
  • La fira científica i tecnològica Destaca manté la seua edició de 2020 amb un model de celebració virtual i presencial

La fira científica i tecnològica Destaca manté la seua edició de 2020 amb un model de celebració virtual i presencial

El comité d'experts suma dos nous membres: Andrés Gurrea (Grant Thornton) i Gaspar Arriaga (ECO3 Multimedia)

30/04/2020 | SCP

La fira de transferència de coneixement científic i tecnològic referència en la Comunitat Valenciana Destaca, impulsada per la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vila-real, ha reunit per videoconferència els membres del seu comitè d'experts per a planificar el seu model de celebració durant aquest any 2020, tenint en compte la situació d'incertesa que ha provocat la pandèmia global pel coronavirus, que planteja un futur immediat poc favorable per als esdeveniments massius.

De caràcter biennal, Destaca 2020 està prevista per al mes de novembre, per la qual cosa els seus organitzadors aposten per un model de celebració que combine la divulgació, conferències i accions de networking de manera virtual amb actes presencials adaptats a les possibles limitacions per la pandèmia en el moment de la celebració de la fira. El comitè d'experts definirà en les pròximes setmanes aquest model i confirmarà les dates exactes de l'esdeveniment, que ara mateix se situen en la segona setmana de novembre. Les àrees temàtiques que ha confirmat el comitè per a aquesta edició són ‘Emprenedoria’, ‘Salut’, ‘Economia Circular’, ‘Esport i Vida Saludable’, ‘Intel·ligència Artificial i Big Data’ i, amb motiu de l'escenari que planteja la pandèmia, també s'ha decidit incloure ‘Dinamització de l'Economia en Temps de Crisi’.

Al mateix temps, el seu comitè d'experts s'ha reforçat amb la incorporació de dos nous membres: Andrés Gurrea, soci director de la signatura de serveis professionals Grant Thornton en la Comunitat Valenciana, i Gaspar Arriaga, nou gerent d'Economia 3. «Confiem que els dos nous membres ajuden a mantenir el rigor i l'efectivitat en el creixement gradual de la marca Destaca i els seus esdeveniments associats, que afronta cada vegada reptes més grans», remarca Juan Carda, director de la Fira Destaca.

Amb les adhesions de Grant Thornton i Economia 3, les entitats que completen el comitè de Destaca són Fundació Universitat Jaume I-Empresa; Fundació Globalis; Secot; ATC; ESCAL, Desmarca Marketing, Invest Plasma, així com Espaitec i altres departaments de l'UJI.

El repte de poder fer realitat de nou la fira, amb l'èxit de les anteriors edicions, és important. En aquest sentit, José Benlloch, alcalde de Vila-real, ha assegurat que «enguany Destaca serà més Destaca que mai» perquè la crisi sanitària ha evidenciat que «ara és més necessari que mai accelerar l'aposta per la ciència i la innovació en tots els àmbits». Així mateix, l'alcalde ha assenyalat la necessitat de «valorar el nostre teixit empresarial i científic i la seua capacitat d'innovació i desenvolupament».

Els nous membres del comitè
Grant Thornton és una empresa de serveis professionals multinacional d'auditoria, consultoria de negoci, tecnologia i innovació i assessorament fiscal, legal i financer. Amb oficines a València i Castelló, és molt coneguda en aquesta última ciutat gràcies a la seua divisió d'Auditoria, que lidera Andrés Gurrea, soci director i que compta amb Óscar Castelló com a gerent. La companyia és un referent en projectes de consultoria tecnològica i innovació en blockchain, big data, ciberseguretat i robòtica. «Sempre desitgem estar prop de la innovació, de la indústria, però també de la investigació més capdavantera i, no cal dir-ho, prop de les empreses més dinàmiques. Unir-nos, per tant, a Destaca és una oportunitat de poder continuar aportant valor, idees i projectes a una trobada d'innovació pionera en la nostra Comunitat», destaca Andrés Gurrea.

D'altra banda, Economia 3, el projecte d'informació impresa, digital i audiovisual, centrada en l'economia i l'empresa, coneguts per la seua revista de referència en l'àmbit empresarial de la Comunitat Valenciana, se suma també com a nou membre al comitè d'experts. Gaspar Arriaga, qui es va posar al capdavant de la gerència a l'inici de l'any, compta ara amb el seu propi canal de TV online i amb una nova directora de la revista, Ana Jover. Aquest nou impuls els porta també a formar part del comitè de Destaca 2020, ja que «com a mitjà de referència econòmic a la Comunitat Valenciana, apostem per donar valor afegit a la fira, potenciant la seua difusió i coneixement a través del nostre grup multimèdia».

En cas que la seua edició fóra virtual, l'organització de Destaca ja ha contactat amb l'empresa espanyola Genial.ly, la gerent de la qual al nostre país s'ha brindat a col·laborar proposant algunes de les eines més noves que ofereix la seua plataforma, que podrien respondre a les necessitats de virtualització de la major part d'activitats que desenvolupa la Fira.

Genial.ly s'ha fet molt popular entre la comunitat educativa però Juan B. Carda, director de la Fira Destaca, afirma que «també aporta moltes possibilitats per a l'àmbit empresarial, amb opcions com ara les learning experiences i la ludificació, un dels seus desenvolupaments més nous i que podrien resultar útils per a les necessitats de celebració de la nostra fira».

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions