La Càtedra Indústria 4.0 de l'UJI se suma a diverses iniciatives per a fer front al coronavirus Ha posat en marxa una xarxa neuronal per a realitzar diagnòstics immediats a partir de radiografies i col•labora amb l'empresa Graphenglass en el desenvolupament de respiradors

14/04/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Càtedra Indústria 4.0 de la Universitat Jaume I s'ha unit al moviment #CoronaVirusMakers i està col·laborant en diverses iniciatives per a fer front a l'alarma sanitària provocada pel coronavirus.

Concretament, el director de la Càtedra i investigador del Departament d'Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny de l'UJI, José Antonio Heredia,  està col·laborant amb l'empresa castellonenca Graphenglass en la identificació d'elements crítics en el desenvolupament de respiradors, així com en l'agilització de les gestions perquè les empreses de l'entorn fabriquen i distribuïsquen ràpidament amb les garanties tècniques suficients. Graphenglass està fabricant un dispositiu que permet duplicar la capacitat dels respiradors de l'UCI, un nou disseny que pot contribuir a millorar la possible situació d'escassetat d'aparells de ventilació pulmonar hospitalaris per la propagació del coronavirus. El disseny del dispositiu, que està en fase de validació i adaptació per part de les autoritats sanitàries, estarà accessible en la xarxa perquè les empreses que tinguen la capacitat i vulguen el reproduïsquen i se sumen a la causa.

D'altra banda, des de la Càtedra Indústria 4.0 s'està posant en marxa un procés d'intel·ligència artificial que permetrà realitzar diagnòstics immediats de la malaltia a partir de l'anàlisi de radiografies dels pulmons. Per a això, s'ha creat un sistema de xarxa neuronal que ara es troba en procés d'aprenentatge a partir de les radiografies publicades amb accés obert per diverses institucions en el món.

La Càtedra Indústria 4.0 de l’UJI és un centre de coordinació d’activitats de comunicació, formació i promoció de projectes d’innovació mitjançant l’actuació alineada de les empreses i la Universitat amb el suport de les institucions públiques en el marc de l’estratègia Indústria 4.0.  El seu objectiu és contribuir des de la Universitat a l’evolució d’un model productiu cap a una indústria més sostenible, intel·ligent i integrada a través de la digitalització, la intel·ligència artificial, nous materials i mètodes de producció. La Càtedra Indústria 4.0 va ser creada l'any 2019 amb la col·laboració de la empresa Exclusivas Energéticas S.L. com a patrocinador principal, i les empreses Estrategia y Dirección S.L., ITBacking S.L., i SACMI, com a entitats patrocinadores.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions