UJI
  • UJI
  • El Festival Oculus lliura el premis als millors treballs audiovisuals, fotografies i videojocs

El Festival Oculus lliura el premis als millors treballs audiovisuals, fotografies i videojocs

14/02/2020 | SCP

El Festival Oculus, certamen internacional per a promoure la creativitat i la innovació, ha lliurat els premis de la sisena edició en una gala celebrada al Paranimf de la Universitat Jaume I.

El certamen ha premiat les modalitats de producció audiovisual, fotografia, videojoc, i, com a novetat, en aquesta edició s’han introduït les modalitats de peça publicitària i reportatge periodístic, a les quals s’han presentat més de 200 treballs. A més, per segon any consecutiu, s’ha atorgat la menció Ciència-UJI de divulgació científica que en aquesta ocasió ha sigut per al treball «Proyecto Pintarrojas para la diversidad» de Paula García Torregrosa.

En la categoria de «Producció audiovisual» ha rebut el primer premi «La vida es drag» de Glitter Filter Films. El segon premi ha sigut per a «Colorblinds», de WH Productions, i el tercer per a «La Cruda», de Crudo Producciones.

En la modalitat de «Fotografia», s’ha guardonat amb el primer premi Natalia Álvarez per «Yucateca y la trabajadora»; Sergi Villanueva Miñana amb el segon premi per «Capvespre a Merzouga», i Roos Chen amb el tercer premi per «Espejo y espejismo».

En la categoria de «Reportatges» s’ha premiat Marina Borrás i Natalia Álvarez per «Alternativa X» amb el primer premi, Marina Moreno Segovia y Manuel Aparici pel treball «La Vall d’Uixó: poble d’identitat obrera» amb el segon premi, i Inma Marín Soriano, amb el tercer premi per «El valle de las Rosas en Montoro de Mezquita». 

En la categoria de «Videojocs», ThugGame ha guanyat amb «Vornik», mentre que el segon premi ha sigut per a Día del Plátano per «A Titled Raccoon Game» i el tercer per a Blizzard Wizards per «Stray».

Finalment, en «Peces publicitàries» s’han atorgat un primer premi a Ágora per «Bankia eHOUSE», un segon premi per a BL4CK per «Ámatte» i dos tercers premis ex aequo per a «Futuro» de FemmePubli i «Lays: que no se te escapen» de Productora Basura.

El Festival Oculus, d’àmbit internacional, està organitzat pels graus en Comunicació Audiovisual, Periodisme i Publicitat i Relacions Públiques, de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, i el Grau en Desenvolupament de Videojocs, de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals. El certamen també compta amb la col·laboració de la Unitat de Suport Educatiu de l’UJI mitjançant el Seminari Permanent d’Innovació Educativa amb el Pla d’impuls a la creació i la reflexió audiovisual.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions