L'egressat de l'UJI Emilio Sánchez impulsa des de l'empresa Z1 l'ús de tecnologies capdavanteres a tot el món

07/02/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'emprenedor Emilio Sánchez, titulat en Enginyeria Informàtica per la Universitat Jaume I de Castelló i cofundador de l'empresa Z1 promou, junt a l'equip del qual forma part, l'ús de tecnologies capdavanteres en el desenvolupament de l'enginyeria i el disseny d'empreses emergents. L'egressat de l'UJI és director de tecnologia (CTO) de l'estudi internacional de creació de productes digitals Z1, empresa que fomenta i practica els avantatges del treball en remot, prova d'això és que Sánchez resideix i treballa des d'una localitat de la província de Castelló.

«Avui dia tenim eines suficients –explica- perquè el treball en remot no sigui una utopia. El meu cas demostra que treballant així pots progressar en la teua carrera exactament igual que de manera presencial. Jo no vaig començar sent CTO, vaig començar desenvolupant en remot, adquirint molta experiència dia a dia i, finalment, fent el salt a muntar una empresa amb dos amics. Els avantatges són moltes: millor conciliació familiar, llibertat per a triar el teu estil de vida (un poble petit i tranquil o una urbs bulliciosa), pots seguir a prop als que t'importen i intentar deixar una petita petjada en la teva localitat».

Sánchez va ser fundador, juntament amb Héctor Giner i Carlos Tabasco, de l'estudi Z1, que ajuda emprenedors i emprenedores a millorar les seues idees i fer-les rendibles. La signatura sevillana, que va començar en 2015 amb cinc treballadors, compte en aquests moments amb al voltant d'unes 50 persones emprades i més de quaranta projectes en països com el Canadà, els Estats Units, Espanya i Corea, en camps tan diversos com el podcasting, l'educació i el sector immobiliari.

L'èxit de l'equip de treball, que ha triplicat la seua facturació en els últims dos anys i creix a un 300%, els va permetre en 2019 incorporar-se al fons d'inversió canadenca Tiny, que compta amb treballa amb algunes les empreses més potents del sector del disseny i desenvolupament de productes digitals en l'àmbit internacional, com Google o Facebook. Z1 està especialitzada en la provisió d'un equip tècnic (enginyeria i disseny) per a ajudar les empreses emergents a desenvolupar les seues idees gràcies a les capacitats d'un equip multidisciplinari per a la recerca i el desenvolupament de productes digitals.

EXPERIÈNCIA UJI

Emilio Sánchez va ser alumne de la universitat pública de Castelló en la titulació d'Enginyeria Informàtica. En la seua opinió, les universitats aporten tres pilars bàsics al futur professional de l'alumnat. «En primer lloc, una visió àmplia del camp de coneixement. La tecnologia, les enginyeries i la informàtica, especialment, abasten molts aspectes, encara que irremeiablement al final has d'acabar especialitzant-te. Aquesta visió àmplia és fonamental en el rol de CTO, ja que totes les decisions tecnològiques passen per les seues mans. La Jaume I em va aportar el coneixement suficient com per a aprofundir en elles si és necessari».

En segon lloc, el directiu assenyala la capacitat analítica i de resolució de problemes perquè «durant l'etapa universitària, l'alumnat aconsegueix crear unes estructures mentals que permeten abordar qualsevol problema amb èxit, encara que sigui la primera vegada que s'enfronti a una cosa semblant», amplia. I, finalment, destaca la creació d'una xarxa de contactes, «sempre estaré agraït a totes les persones amb les quals vaig coincidir. Tant companys i companyes de carrera com d'altres titulacions, professores i professores que van deixar petjada i associacions estudiantils. Les meues primeres oportunitats professionals van sorgir d'aquesta xarxa de contactes, moltes d'elles gràcies a l'Associació d'Informàtica. Posteriorment també em va anar d'utilitat el contacte amb antics professorat i fins i tot avui dia recorro a aquestes xarxes quan busquem un perfil per a contractar en Z1”.

Z1: estudi internacional de creació de productes digitals

La firma, que està en l'avantguarda en l'ús de tecnologies líders com React Native, Swift, GraphQL i Node, entre altres, ha creat més de cinquanta productes digitals per a emprenedors i emprenedores, majoritàriament nord-americans. Un dels més emblemàtics ha estat per a l'empresa LoftSmart, un tipus d'Airbnb per a llogar pisos a estudiantat universitari dels Estats Units, que ha aconseguit un finançament de gairebé 20 milions de dòlars.

Altres projectes desenvolupats per Z1 han estat Altru Labs, un producte digital que ja usen empreses com a L’Oréal, Unilever o Dell i que els ajuda a atreure, convertir i retenir talent gràcies a una plataforma que permet al personal emprat crear contingut propi relacionat amb els seus llocs de treball, o Launch Alfter School, una eina perquè els nens i nenes aprenguin de manera atractiva informàtica en un entorn de col·laboració.

Entre els últims productes es troba Less, una app que incorpora la filosofia mindfulness en el consum d'alcohol, per a aconseguir un ús més conscient i moderat; Storytelling With Data, una web que aglutina una àmplia comunitat per a perfeccionar habilitats de visualització de dades (convertir-les en una història amb sentit que sigui fàcilment assimilable pels usuaris), i Supercast, una eina que facilita la monetització de podcasts convertint als oïdors en subscriptors i proporcionant als clients eines i estadístiques útils sobre els seus programes.

Per a Emilio, un dels reptes de l'empresa és continuar creixent. «Quan comencem, tota la producció passava per les meues mans. Avui comptem amb estupends professionals en els quals puc confiar tasques que abans només feia jo. Tot l'equip de desenvolupament front i mòbil té una estructura sòlida i pot funcionar sense la meva supervisió. També tenim grans desenvolupadors en backend, encara que és un equip en el qual encara haig de treballar més fins que sigui una màquina autosuficient. Espero que el creixement durant aquest any millori totes aquestes seccions que encara tenen tanta dependència de la meva per a no convertir-me en un coll d'ampolla i poder enfocar-me més en la millora contínua dels processos de desenvolupament», conclou.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions