L'UJI licita per 9,4 milions l'obra d'adequació interior amb la qual conclourà la Facultat de Ciències de la Salut

17/12/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha licitat per 9,4 milions d'euros l'obra d'adequació interior per a cobrir necessitats docents i d'investigació amb la qual conclourà l'execució de la Facultat de Ciències de la Salut. El termini d'execució d'aquests treballs, que inclouen obra civil, instal·lacions elèctriques, hidràuliques i de climatització, és de 14 mesos i està previst que aquests mòduls entren en servei en el curs 2022-2023.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha subratllat la importància de culminar les obres de la Facultat de Ciències de la Salut «pel que suposa com a espai per a la formació i la investigació en un àmbit estratègic com la salut, en el qual l'UJI està treballant per a consolidar línies d'investigació».

Aquesta obra servirà per a albergar les aules i laboratoris docents que encara estan situats en la seu provisional de l'ampliació de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i complementen a les que ja estan en funcionament en el mòdul MD1. Així mateix, en el nou espai també se situaran els despatxos de professorat i laboratoris d'investigació de Psicologia que actualment es troben en la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

En aquest sentit, la primera autoritat acadèmica ha destacat que la conclusió de la Facultat de Ciències de la Salut «permetrà redefinir els usos d'aquests espais i atendre altres necessitats docents i de gestió de la Universitat».

El desenvolupament dels treballs d'adequació interior s'ha dividit en tres lots: obra civil, per un import de 4 milions d'euros; instal·lacions elèctriques, per 1,8 milions i, finalment, les instal·lacions hidràuliques i de climatització, que ascendiran a 3,5 milions d'euros.

La Facultat de Ciències de la Salut tindrà una superfície final construïda de més de 22.000 m² distribuïts en cinc mòduls destinats a investigació (laboratoris, servei d'experimentació animal, etc.), serveis comuns, despatxos i aules docents. Dels cinc, tres estan en funcionament des del curs 2018-2019.

Tots els edificis s'han dissenyat d'acord amb normes mediambientals que busquen la major eficiència energètica, amb un estalvi important en la producció de calor a l'hivern i fred a l'estiu. De fet, l'edifici té una certificació de quatre fulles verdes de Green Building Council d'Espanya, la segona més exigent.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions