UJI
  • UJI
  • Notícies
  • Destaca 2020 abordarà els reptes de la digitalització, el paper de les dones en la ciència i la reactivació econòmica post-COVID-19

Destaca 2020 abordarà els reptes de la digitalització, el paper de les dones en la ciència i la reactivació econòmica post-COVID-19

19/10/2020 | SCP

La fira Destaca 2020 abordarà els reptes de la digitalització, el foment del paper de les dones en la ciència i l'emprenedoria i la reactivació econòmica en l'era post-COVID-19 en l'edició més innovadora, que combinarà els formats presencial i virtual, i que es desenvoluparà de l'11 al 13 de novembre de 2020. La fira de transferència científica i tecnològica pionera de la Comunitat Valenciana que impulsen l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I s'adapta a la crisi per la pandèmia i es reinventa per a mantindre la seua essència de divulgació, transferència de coneixement i innovació a través de nous canals. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han presentat avui l'edició de 2020 de Destaca, acompanyats pel director de la càtedra, Juan Carda, i representants del comité d'experts del certamen.

Entre les novetats de Destaca 2020 cal assenyalar el format semi presencial, amb ponències i taules de reptes en les quals participaran investigadors i representants d'entitats i empreses, que es desenvoluparan a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner de manera presencial de l'11 al 13 de novembre, amb aforament limitat, però que podran seguir-se en directe a través de la plataforma Live Fòrum. De fet, una altra de les innovacions d'aquesta edició és que la zona expositiva dedicada a mostrar les innovacions d'empreses, centres d'investigació o institucions, es desenvoluparà de manera virtual, a través d'aquesta plataforma, amb un màxim de 20 expositors, que completaran la seua participació en la fira amb activitats de networking i interconnexió amb els participants. La zona divulgativa de la fira se situarà a la Casa dels Mundina, on es realitzaran activitats per als alumnes de sisé de primària, amb una participació prevista de 800 escolars.

El país convidat d'aquesta edició serà Estònia, triat per ser un dels països de la Unió Europea líders en digitalització. Precisament la digitalització i la intel·ligència artificial serà un dels temes de debat i reflexió en les taules de reptes, a més del protagonisme de les dones en la ciència i en l'empresa. Destaca 2020 no podia ser aliena a la realitat actual i per això les oportunitats i necessitats sorgides de la crisi també formaran part de l'apartat científic de la fira, en el qual s'analitzarà la reactivació de l'economia en l'era post-COVID-19.

La programació de Destaca 2020 es completarà amb activitats especials com  ara l'organitzada per l'associació de Voluntariat Sènior d'Assessorament Empresarial (SECOT) i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) per a despertar l'interés per l'emprenedoria entre els joves; l'Associació de Tècnics Ceràmics (ATC) també realitzarà activitats per a impulsar el clúster ceràmic i entregarà el II Premi ATC Impulsa, igual que la Fundació Globalis, que també concedirà els seus guardons en Destaca 2020.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha assenyalat que el programa de Destaca 2020 «va en la línia de les prioritats de la universitat» i ha incidit en la necessitat d'aprofundir en la transferència de coneixement entre l'àmbit científic i l'empresarial per a la innovació i la generació d'un «nou model econòmic basat en el coneixement».

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assegurat que aquesta quarta edició de Destaca compta amb un «ambiciós programa» que llançarà «un missatge d'optimisme en el moment actual i serà una oportunitat de demostrar que, davant les dificultats, som capaços de reinventar-nos». Benlloch ha anunciat que, gràcies a la subvenció de 30.000 euros per part de la Generalitat per a mostrar el seu suport a aquesta cita innovadora, enguany les empreses i institucions participants no hauran d'abonar cap aportació econòmica. «És la millor manera de fer costat a les nostres empreses en aquest procés de reinvenció per a generar economia i oportunitats».

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions