La clausura del congrés de «Protecció penal de la naturalesa i dels béns culturals» destaca el valor precursor de la jurista Elena Górriz

16/10/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La cloenda del congrés de «Protecció penal de la natura i dels béns culturales» de l'UJI ha posat de manifest el valor precursor de la jurista Elena M. Górriz Royo en la necessitat de crear un marc jurídic per a la protecció dels béns culturals i el medi ambient. L’acte, presidit per la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de la Castelló de la Plana, Amparo Marco, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i les profesores Cristina Guisasola i Maria Luisa Cuerda, organitzadores del congrés.

La professora Guisasola ha comentat durant la seua intervenció que es publicaran dues monografies amb les conclusions dels dos projectes d’investigació que han propiciat aquest congrés i ha remarcat el paper que la jurista Górriz Royo ha tingut en el creixent interés per protegir i evitar la destrucció i dispersió dels bens culturals i protegir penalment la natura.

Per la seua banda, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha assegurat que «cal agrair a la professora Górriz la seua visió capdavantera, i el llegat tant important que ens ha deixat, no només en l’àmbit jurídic, sinò també en el pla personal», per aixó, ha comentat «hem de seguir treballant amb el mateix compromís que ella ho feia».

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, ha assegurat que «Elena Górriz va ser una gran professional, perquè també era una gran i bona persona» i ha destacat la iniciativa dels companys i companyes de la professora de dedicar-li un congrés perquè aixó «diu molt d’Elena com a persona i companya, però també de l’equip en el que treballava».

Per últim, la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals, Carmen Lázaro, ha recordat a la professora en un pla més personal, com a companyes d’estudis i en el Departament de Dret Públic i ha destacat el valor de la seua tasca professional perquè «a través de les cultures s'expressen les concepcions del món i cal protegir-les».

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions