El programa «Hablemos de historia» de Vox UJI Ràdio entrevista Natalie Zemon Davis, referent de la historiografia i el feminisme

15/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  hablemos-historia Natalie_Zemon_Davis

    De Holbergprisen - Flickr: davis stromgren8, CC BY 2.0, De Holbergprisen - Flickr: davis stromgren8

La professora Natalie Zemon Davis serà la convidada del programa Hablemos de historia de VOX UJI Ràdio que s’emetrà el dijous 16 de gener de 2020 a les 15 hores. Zemon Davis, nascuda a Detroit el 1928 és Doctora per la Universitat de Michigan, especialista en la història moderna d’Europa, en especial de França i un referent de la historiografia internacional.

La seua metodologia de treball, molt minuciosa, es caracteritza per un rigor espartà en el tractament i estudi de moltes i variades fonts, i una visió holística i interdisciplinària de la història per la qual cosa fa servir altres branques del coneixement com  l’Antropologia, la Història de l'Art, l’Etnografia i fins i tot la teoria literària. Destaca a més per ser pionera en els estudis feministes i per ser una de les primeres dones a ostentar un alt càrrec acadèmic, ja que el 1987 va ser elegida presidenta de l’American Historical Association,  l’associació d’historiadors més important dels Estats Units.

Ha escrit nou llibres i més de vuitanta articles, la majoria dels quals se centren en la història social i cultural del segle XVI a França. Entre les obres més destacades de la professora Davis podem assenyalar: The Return of Martin Guerre (1983), Women on the Margins: Three Seventeenth-century Lives (1995) i The Gift in Sixteenth-Century France (2000).

Davies ha ensenyat a diverses universitats arreu del món, com ara la Universitat de York, l’École des Hautes Études en Sciences Sociales, la Universitat de Yale,  la Universitat de Berkeley i la Universitat d'Oxford.  Actualment és professora emèrita d'història a la Universitat de Princeton i professora adjunta a la Universitat de Toronto.

 Hablemos de historia es presenta com un espai de debat acadèmic en el qual es convida a especialistes de prestigi amb els quals es planteja un intercanvi d'idees sobre els temes històrics tractats en publicacions dels mateixos convidats. En aquest cas es conversarà de León el Africano. Un viajero entre dos mundos, Trickster travels en l’edició original en anglès de 2006, on la doctora Davis explora els camins de la comunicació i la curiositat en un entorn dominat per la violència.   

El programa es podrà escoltar en la web de l’emissora universitària www.radio.uji.es on estarà disponible en la radioteca  després de la seua emissió el pròxim 16 de gener. 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions