Comunicat d'ADONA'T amb motiu del traspàs de l’escriptora, política i periodista Isabel Clara-Simó

15/01/2020 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

ADONA'T,  l’Associació de dones nacionalistes 'Terra' ha emès el següent comunicat amb motiu del traspàs de l’escriptora, política i periodista, Isabel Clara-Simó:

DEP ISABEL-CLARA SIMÓ // COMUNICAT d'ADONA’T

Estem de dol. Ens ha deixat una de les grans, Isabel Clara-Simó i Monllor, la nostra companya d’Alcoi, o com diria Chechu Álava (n. 1973), avui hem perdut una «germana major». Des de la nostra associació, ADONA'T, ens falten paraules per descriure Isabel Clara-Simó, una referent amb majúscules, el sentiment, la complicitat i la força que ens ha transmès i el llegat, la consciència i l’herència que ens ha deixat. Isabel-Clara era una dona valenta i compromesa amb el seu país, la seua terra, el seu poble, la seua gent, la seua llengua. Una dona, en definitiva, reivindicativa i lluitadora, que fins els últims moments mai va deixar de defendre el que ella creia: la justícia, la igualtat, el feminisme.

Escriptora, política i periodista, Isabel-Clara Simó ha estat guardonada amb reconeixements molt destacats a nivell literari, com la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria literària, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Premi de la Crítica Serra d’Or, el Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre Català, el Pompeu Fabra o el Memorial Jaume Fuster a la trajectòria i conjunt de la seua obra, la Medalla d’Or de la ciutat d’Alcoi, la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. A més, la seua obra ha estat traduïda a l’alemany, el basc, el castellà, l’anglès, el francès, el gallec, l’italià, el neerlandès i el suec. Premis, reconeixements i guardons, que merescudament reconeixen la implicació i l’impacte de Isabel-Clara Simó en els nostres temps, perquè és inqüestionable que la seua veu ha contribuït a construir el nostre avui i el nostre demà.

I tot i la seua importància innegable com a escriptora, no va dubtar ni un segon en atendre la nostra demanda de col·laboració per al projecte expositiu Llengua màtria. Dones de paraula (2011), i ens va enviar un text fantàstic, potent, en la seua línia,  que s'intitulava «La llibertat no es trosseja» i començava així: «Sempre m’ha sobtat trobar-me persones que, essent nacionalistes, es declaraven antifeministes; i a

l’inrevés, persones que, essent feministes, no volien ni sentir a parlar del nacionalisme. Em sobta perquè, en un cas i en l’altre, això és una flagrant contradicció. Jo crec que del que estem parlant és de llibertat. Llibertat dels pobles, llibertat de les dones, llibertat de tothom».

Des d’ADONA’T, companya, germana major, Isabel-Clara, allà on estigues, estaràs amb nosaltres. Descansa en pau, que t’ho mereixes.

Aina Garcia Carbó

ADONA'T

Associació de dones nacionalistes 'Terra'

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions