L’UJI és la desena millor universitat espanyola segons el THE World University Rankings

22/09/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló se situa en la franja de les 601-800 millors universitats del món en el Times Higher Education World University Rankings 2020, una classificació internacional centrada en l’ensenyament, la investigació, la transferència de coneixement i les perspectives internacionals que posiciona l’UJI en el lloc 10 de les 45 universitats espanyoles participants, empatada amb altres 12, i la segona de la Comunitat Valenciana, empatada amb la Miguel Hernández d’Elx.

La universitat pública de Castelló destaca especialment en l’apartat de citacions, un indicador d’influència de la investigació que analitza el paper de les universitats en la difusió de nous coneixements i idees, on es posiciona en el lloc 633. Enguany, el proveïdor de dades bibliomètriques Elsevier va examinar 77,4 milions de cites en 12,8 milions d'articles de revistes, ressenyes d'articles, actes de congressos, llibres i capítols de llibres publicats durant cinc anys. Les dades inclouen més de 23,400 revistes acadèmiques indexades per la base de dades Scopus d’Elsevier i totes les publicacions indexades entre 2014 i 2018. També es recopilen cites d'aquestes publicacions realitzades en els sis anys de 2014 a 2019.

La metodologia del rànquing inclou 13 indicadors de rendiment centrats en quatre pilars fonamentals de l’acompliment: ensenyament, investigació, transferència de coneixement i perspectiva internacional, i agrupats en cinc àrees (ensenyament, investigació, citacions, perspectiva internacional i ingressos de la indústria). El segon apartat més destacat de la universitat pública de Castelló és l’internacional, on l’UJI ocupa el lloc 684 del món. El rànquing avalua la capacitat del centre per atraure estudiantat universitari, postgraduat i personal docent de tot el món i la proporció de publicacions del total de revistes universitàries d’investigació que tenen almenys un coautor internacional.

El rànquing ha sigut elaborat pel setmanari Times Higher Education (THE), fundat en 2004. En aquesta setzena edició, la classificació inclou prop de 1.400 universitats de 92 països.

Més informació

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions