La tecnologia de cadenes de blocs arriba a Espaitec

05/09/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'empresa Arker Labs s'instal·lada en Espaitec 1 per a incorporar tecnologia blockchain en teixit empresarial de Castelló

El Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló (Espaitec) incorpora una nova empresa de base tecnològica especialitzada en blockchain (cadena de blocs), una tecnologia que permet emmagatzemar dades de manera distribuïda, immutable i segura capaç de transformar la forma en la qual empreses i institucions gestionen la seua activitat.

Aquest tipus de tecnologia es pot aplicar de diferents maneres en tot tipus de sectors, encara que en l'actualitat el seu principal ús està en la traçabilitat de productes i processos industrials, com per exemple traçar un pollastre des que naix fins que arriba al consumidor final. El seu principal avantatge és que una vegada registrat el procés no es pot modificar ni esborrar i, normalment, encara que existeixen cadenes de blocs privades, la dada és pública i pot ser verificada per qualsevol altra persona.

Formada per un grup de vuit joves informàtics dels quals el 80% tenen vinculació acadèmica amb la Universitat Jaume I, la companyia treballa amb tot tipus d'empreses. Abasta des de projectes tecnològics enfocats a maximitzar l'ús de les propietats i la tecnologia blockchain, fins a empreses que necessiten desenvolupaments de programari comú com ara aplicacions o webs, passant per l'assessorament complet per a projectes de digitalització empresarial.

La relació d'Arker Labs amb Espaitec es remunta anys enrere, perquè els seus fundadors van treballar prèviament en empreses instal·lades al parc. Durant aquest període van adquirir experiència i van generar idees que han donat lloc a aquest nou projecte empresarial. «Des de fa anys col·laborem amb la comunitat blockchain i ràpidament vam veure que hi havia un nínxol empresarial per aprofitar, així que va decidir apostar-hi», afirma Nelson Marco, DevOps d'Arker Labs.

El seu interès per formar part d'Espaitec se centra a aportar el seu coneixement i experiència a estudiants que necessiten assessoria o conèixer les noves tecnologies, també a establir col·laboracions amb totes les empreses del parc. En aquesta línia, Arker Labs participarà el dimarts 10 de setembre en el desdejuni «Blockchain, més enllà de les criptomonedes» organitzat per la direcció d'Espaitec, un esdeveniment on es tracten temes d'interès empresarial amb un doble objectiu: d'una banda, generar punts de trobada professionals per a fomentar sinergies empresarials; d'altra banda, reciclar contínuament el coneixement de les empreses d'Espaitec a través de sessions de formació reduïdes. Les inscripcions a l'esdeveniment estan obertes en www.espaitec.uji.es.

Accedeix al vídeo presentació de l'empresa

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions