El rànquing CWUR situa l’UJI en el 4% de les millors institucions d’educació superior del món

06/08/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló millora la seua posició respecte l’any passat en el rànquing Center for World University Rankings (CWUR) situant-se en el 4% de les millors institucions d’educació superior del món en l’edició de 2019. En concret, la universitat pública de Castelló s’ubica en el lloc 789 entre les més de les 20.000 institucions que conformen el rànquing. En l’àmbit nacional, l’UJI s’ubica al lloc 29, set posicions abans que l’any passat.
L’UJI destaca en l’apartat de rendiment de la investigació, especialment en aspectes com les publicacions de qualitat, mesurades pel nombre de treballs d’investigació que es publiquen en revistes de primer nivell, i les citacions, calculades pel nombre de treballs d’investigació altament citats.

De les més de 20.000 institucions d’educació superior avaluades, aquest rànquing selecciona les 2.000 millors sobre la base de set indicadors entre els quals destaquen el resultat de la investigació amb el nombre de publicacions, la qualitat, la influència i les citacions dels articles d’investigació, paràmetres als quals s'atorga un 40% de la valoració global. A més a més, valora la qualitat de l'ensenyament i el professorat i el nivell d'ocupació de l’antic alumnat, amb un 25% cadascun i els guardons internacionals obtinguts pel professorat, amb un 10%.

El Center for World University Rànquings és una organització de consultoria capdavantera que proporciona assessorament sobre polítiques, punts de vista estratègics i serveis de consultoria a governs i universitats per millorar els resultats educatius i de recerca. És una de les llistes de referència mundial i es troba liderada per vuitè any consecutiu per la Universitat d'Harvard. Estats Units lidera amb 222 universitats en el top 1.000, seguida per Xina (136), el Regne Unit (63), França (58), Alemanya (55), Japó (49), Itàlia (47), Espanya (36), Corea del Sud (35), Índia (30), Austràlia (29) i Canadà (27).

Rànquing CWUR 2019
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions