La Universitat Jaume I compartirà amb la Universitat d’Oviedo i l’Ecomuseu de La Ponte la metodologia del Programa d’Extensió Universitària per a dinamitzar el territori

29/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló compartirà amb la Universitat d’Oviedo i l’Ecomuseu de La Ponte la metodologia de treball del Programa d’Extensió Universitària (PEU) integrat en el model UJI-encultura amb el propòsit d’estudiar les possibilitats d’implementar-lo, començant per la monitorització de projectes des de l’UJI i la firma d’un conveni per a estades d’estudiantat en pràctiques de la Universitat d’Oviedo en el programa PEU_Patrimoni castellonenc.

La vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, i el coordinador del Servei d’Activitats Socioculturals (SASC), Albert López, han mantingut una reunió de treball a la Universitat d’Oviedo amb el vicerector d’Extensió Universitària i Internacionalització, Francisco José Borge López, el director de l’Ecomuseu de La Ponte a Asturies, Jesús Fernández, i  la directora del Departament de Historia de l’Art i Musicologia, Ana Mª Fernández García.

L’Ecomuseu forma part d’un projecte gestionat per la població local on es socialitza el patrimoni cultural i es transmeten valors de respecte a les comunitats rurals i a la seua cultura. Al mateix temps, és un espai de trobada, aprenentatge i dinamització on s’investiguen tallers i altres activitats de forma que es possibilita la reflexió sobre problemes de l’entorn. A més, l’Ecomuseu funciona com a xarxa oberta a la col·laboració amb altres institucions. Jesús Fernández, director del projecte, coneix el treball del PEU_Patrimoni i reconeix que és un model únic i que la llarga trajectòria d’èxit que el precedeix li atorga un valor referencial entre els models de dinamització sociocultural del territori des de la universitat.

La col·laboració entre l’Ecomuseu i la Universitat d’Oviedo és una realitat, però es troba a faltar la dimensió sistèmica del PEU_Patrimoni a l’hora de plantejar les estratègies per a dinamitzar el teixit sociocultural i tècnic del territori d’influència de la Universitat d’Oviedo. Per això, la universitat pública de Castelló estudiarà com adaptar la metodologia al territori asturià. A més, està prevista la participació de l’UJI en els tallers de patrimoni que tindran lloc a la població de Vigaña, per tal d’avaluar i experimentar amb exemples pràctics de dinamització sociocultural.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions