L'UJI homenatja el professor Ismael García Costa i posa el seu nom a la sala de dissecció

11/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La sala de dissecció de l'edifici d'ampliació de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI tindrà a partir d'ara el nom d'«Ismael García Costa». La inauguració oficial de la sala ha tingut lloc en un acte presidit per la rectora, Eva Alcón, i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester. A aquest acte també ha assistit el professor de la Unitat Predepartamental de Medicina de l'UJI, Francisco Ros, i la vídua de García Costa, Roser Andreu, al costat d'alguns familiars i amics que s'han sumat a l'homenatge al professor.

García Costa va participar en el primer curs d'Anatomia que es va impartir en aqueixa sala i va coordinar el seu ús docent per a l'estudiantat del Grau en Medicina des de l'any 2014. A més, va ser l'encarregat d'organitzar cursos d'especialització en tècniques quirúrgiques obertes a tota la comunitat sanitària de Castelló i va fomentar la donació de cadàvers, amb una sensibilitat especial pel respecte als cossos donats i pel reconeixement a les famílies. «Per tot això, aquest és el millor nom que li podíem donar a aquesta sala de dissecció», ha destacat el degà de la Facultat de Ciències de la Salut, Rafael Ballester, per a qui «avui és un dia emotiu perquè tots els que estem ací volíem molt a Ismael i el trobem a faltar» ha afegit. Una figura, la d'Ismael García Costa que també ha rememorat el professor de la Unitat Predepartamental de Medicina, Francisco Ros, destacant la seua serietat en el treball i el seu compromís amb la Facultat de Ciències de la Salut. 

La rectora, Eva Alcón, ha recordat la labor d'Ismael García Costa al capdavant de la posada en marxa dels estudis de Medicina de la Universitat Jaume I. «Des de l'UJI volem reconèixer públicament la responsabilitat, generositat, estima, entusiasme i sobretot el compromís del doctor García Costa per aquest projecte col·lectiu de la Universitat Jaume I de Castelló i també pel foment de la vocació professional i científica de les nostres promocions de metges i metgesses», ha assenyalat Alcón. 

Per part seua, la vídua de García Costa, Roser Andreu, ha volgut agrair aquest reconeixement en nom de tota la família i afins. «Agraïsc en nom de tota la família la iniciativa de la Universitat per recordar la figura d'Ismael posant el seu nom a aquest espai», afegia Andreu. 

L'acte ha finalitzat amb un recorregut per la sala de dissecció Ismael García Costa en el qual els assistents han pogut veure amb quin material i equips treballa l'alumnat dels estudis de Medicina.

Fotografies
 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions