L'UJI situa de nou cinc matèries acadèmiques en el rànquing de Xangai

03/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I de Castelló ha situat cinc matèries acadèmiques en el prestigiós Academic Ranking of World Universities (ARWU) elaborat per la Jia Tong University de Xangai, segons recull el Global Ranking of Academic Subjects 2019 en el qual l'UJI apareix en Ciències dels Materials, Comunicació, Química, Economia i Agricultura.

Les matèries de Ciència dels Materials, Comunicació i Química se situen en el rang de les 201-300 millors universitats en aquests àmbits de coneixement, la quarta, setena, i novena, respectivament, de les espanyoles. Economia apareix en el rang de 301-400, novena d'Espanya, i Agricultura en el rang 401-500, vint-i-vuitena en l'àmbit nacional.

La metodologia emprada mesura la producció, la qualitat, la col·laboració, el reconeixement acadèmic i l'impacte dels articles científics internacionals en el període 2013-2017 (nombre d'investigadors i investigadores altament citats, nombre de treballs científics en revistes indexades o la producció científica per càpita, entre altres).

Les dades bibliomètriques provenen de la base de dades de Web of Science i Incitis produïda per Clarivate Analytics i inclou també una enquesta d'excel·lència acadèmica que serveix per a identificar 27 guardons, les 123 principals revistes en 41 matèries i les 14 conferències acadèmiques en Informàtica i Enginyeria.

El Global Ranking of Academic Subjects es publica per la Xangai Ranking Consultancy des de 2009. En aquesta edició inclou les 500 millors universitats de 54 matèries organitzades en cinc àrees: Ciències Naturals, Enginyeria, Ciències de la Vida, Ciències Mèdiques i Ciències Socials.

El Academic Ranking of World Universities (ARWU) o Rànquing de Xangai és una de les classificacions més conegudes mundialment, i és elaborat des de l'any 2003 per la Universitat Jiao Tong de Xangai (la Xina) per a valorar la qualitat de les 500 millors universitats del món.

Academic Ranking of World Universities (subject rankings)

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions