La fira Destaca en Ruta 2019 se celebrarà el 19 i 20 de setembre a la Vall d'Uixó L'esdeveniment itinerant de transferència científica, tecnològica i d'innovació dinamitzarà el teixit econòmic i fomentarà la col·laboració entre empreses, experts i entitats

12/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat Destaca en Ruta 2019, que se celebrarà el 19 i 20 de setembre a l’Auditori. L'esdeveniment itinerant de la fira de transferència científica, tecnològica i d'innovació de la Comunitat Valenciana, organitzat per la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I, acollirà unes jornades de dinamització del teixit econòmic a través de la coordinació territorial de l'emprenedoria, la industrialització, el canvi de model productiu, la transformació digital, l'economia circular, la innovació turística i la formació especialitzada. 

A l'acte oficial han assistit l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños; el regidor de Promoció Econòmica, Jorge García; el vicerector adjunt de Transferència, Innovació i Emprenedoria de la Universitat Jaume I, David Cabedo; el director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» de l'UJI, Juan Carda; i la representant de l'Ajuntament de Vila-real Edurne Zubiria, així com tècnics, empreses i entitats col·laboradores en aquest esdeveniment centrat en el coneixement.

Baños ha destacat que entre els objectius de Destaca 2019 està «acostar la ciutadania a la universitat i a la investigació i la divulgació, fomentar la vocació científica» i sobretot «impulsar el desenvolupament social i econòmic del nostre territori, perquè les empreses no han de competir abaixant salaris, sinó en innovació i coneixement, augmentant la productivitat i l'eficiència i aportant valor afegit». 

Les entitats i empreses tindran un espai per a mostrar les seues innovacions i un espai per a generar oportunitats, amb taules de debat i conferències amb un format propi. La Universitat Jaume I estarà present per a mostrar els seus últims projectes d'innovació i hi haurà una zona amb demostracions experimentals, tallers pràctics i visites guiades, tant per al públic general com concertades amb grups d'escolars del municipi. 

Així, aquesta trobada entre investigadors, professionals i empresaris «promou la creació de sinergies i la col·laboració pública-privada» i segueix la línia d’«apostar per un nou model productiu, que consolide el canvi iniciat la passada legislatura», ha indicat García. En aquest sentit, cal recordar que el gran repte a mitjà termini és la construcció del pont que connecte els polígons i la creació de sòl industrial.

Per a finalitzar, el secretari autonòmic de l'àrea ha insistit en la importància de la formació específica «perquè les persones que estudien isquen sabent fer el que les empreses ja estan demanant, perquè el mercat va més ràpid que les administracions». D'ací la importància de crear llaços i espais col·laboratius com aquesta fira, en la qual també es posa en valor que «l'economia va lligada a la territorialitat i a les potencialitats de cada zona en concret». 

«Destaca» compta amb la implicació de la Càtedra d'Innovació Ceràmica «Ciutat de Vila-real» de la Universitat Jaume I i la Fundació Universitat Jaume I-Empresa FUE-UJI. L'última edició celebrada a Vinaròs va atraure més de 2.000 visitants durant la seua celebració.

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions