Representants d'ARU assisteixen a la constitució del nou Parlament Europeu a Estrasburg

03/07/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

Representants i estudiantat de diverses emissores de l'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya (ARU), entre les quals es troba Vox UJI Ràdio, han assistit a la sessió celebrada avui 2 de juliol de 2019 a Estrasburg per a la constitució del nou Parlament Europeu. En aquesta primera sessió del període de sessions constitutiu, els eurodiputats i eurodiputades han pres possessió dels seus escons.

En aquesta ocasió, s'han desplaçat a Estrasburg representants vinculats a vuit emissores universitàries: UNED, la Universitat d'Extremadura, la Universitat de Navarra, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Miguel Hernández d'Elx, la Universitat de Salamanca, la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia, i la Universitat Europea de Madrid.

Amb aquesta visita, les emissores finalitzen la primera temporada del projecte «Euroconexión», iniciativa impulsada per ARU en col·laboració amb l'Oficina Espanyola de Premsa del Parlament Europeu amb l'objectiu d'acostar la realitat de la Unió Europea i les seues institucions als joves universitaris i per extensió a tota la comunitat universitària.

«Euroconexión», coordinat des de Radio UNED, ha comptat amb la implicació d'un total de 15 universitats, l’estudiantat de les quals han elaborat mensualment peces radiofòniques centrades en reportatges sobre actualitat europea i entrevistes a eurodiputats, eurodiputades i especialistes en qüestions europees. El projecte, que s'ha estès al llarg de tot el curs acadèmic, ha inclòs a més taules rodones i programes realitzats durant la visita efectuada el mes de març passat a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

L'Associació de Ràdios Universitàries d'Espanya és la primera associació que agrupa professionals que desenvolupen la seua activitat en 31 ràdios universitàries espanyoles amb l'objectiu de potenciar la cooperació i interacció entre aquestes, tant en l'assessorament mutu com en el desenvolupament de la coproducció, de programes educatius i formatius, així com de nous formats radiofònics.

Web d'ARU: http://www.asociacionderadiosuniversitarias.es/

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions