La Universitat Jaume I capta més de 700.000 euros per a mobilitats dins del programa Erasmus+ El programa beneficiarà 395 participants en el curs acadèmic 2019-2020, 65 d'ells per a la realització de pràctiques

14/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
Twitter
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La Universitat Jaume I ha aconseguit un finançament de 714.800 euros per a mobilitats de la comunitat universitària durant el període 2019-2020. Podran realitzar mobilitats tant estudiantat, per estudis o pràctiques, com personal docent i d'administració i serveis, i s'hi podran beneficiar un total de 395 participants. Això comporta un increment d’un 25% de les mobilitats i d'un 41% en finançament respecte al curs passat degut, en gran part, al cofinançament del Ministeri de Ciència de quasi 230.000 euros.

Del total de finançament aconseguit, 672.800 euros corresponen a fons atorgats directament a l’UJI, i 42.000 euros a fons atorgats al consorci que coordina l’UJI i en el qual participa el SERVEF (LABORA) i el Conservatori Superior de Música de Castelló des de 2015.

L’UJI manté més de 400 convenis amb institucions d'educació superior dins del programa Erasmus+ en 26 països i més de 120 empreses europees col·laboren amb els programes de pràctiques internacionals des de 2002.

Els programes de pràctiques estan coordinats des de l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques de l’UJI. Durant els mesos de setembre a octubre, l'Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques impartirà el Pla de Formació de Pràctiques Internacionals per a formar i motivar l’estudiantat i els titulats i titulades en la seua carrera professional internacional, així com estudiar les diverses opcions per a desenvolupar-la, com ara el programa Erasmus+ Pràctiques.

D'altra banda, la totalitat de graus en funcionament té nombroses places de mobilitat per als seus estudiants de grau, màster i doctorat, així com també per a personal. Des de l'Oficina de Relacions Internacionals s'han seleccionat ja 289 estudiants que el pròxim curs iniciaran la seua mobilitat Erasmus+ Estudis, i prompte seleccionarà el personal docent i no docent per a realitzar una mobilitat curta a Europa. L’Oficina de Relacions Internacionals coordina la totalitat de mobilitats d’estudis i de personal mitjançant diverses convocatòries públiques durant l’any acadèmic.

Dins del pla estratègic de la Universitat, i en el seu model educatiu, es propicia la mobilitat i l'ocupabilitat de l’estudiantat de tots els cicles (grau, màster i doctorat) a través de diferents programes com ara Erasmus+ i mobilitats fora de l'espai europeu a Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, Oceania, Àfrica i Àsia. Més d'un 20% dels egressats i egressades de la Universitat Jaume I gaudeixen almenys d'un període de mobilitat (d'estudis, de pràctiques o tots dos) durant els seus estudis o en finalitzar-los, organitzats per la mateixa universitat. Aquests programes de mobilitat es reconeixen dins del Certificat en Competències Transversals per a l’Ocupabilitat, dels quals es publicarà pròximament la convocatòria.

 

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions