Eva Alcón rep els 59 estudiants que participen en el Programa d'Esportistes d'Elit de l'UJI

14/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir
  •  esportistes-elit Esportistes_Elit_Endavant_19DLL69_in

    FOTO: Damián LLorens

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha rebut als esportistes d'elit de la universitat castellonenca, un programa que enguany compleix 20 anys i que durant dues dècades ha permés donar suport a més de 500 estudiants que han pogut compaginar la seua vida acadèmica amb una activitat esportiva d'alt nivell. En l’acte també han participat Tino Traver, director de Relacions Institucionals del Villareal CF; Rafael Mayo, vicerector de Campus i Vida Saludable; Inmaculada Rodríguez , vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social i Carlos Hernando, cap del Servei d’Esports.

Enguany hi ha inclosos 59 esportistes en el programa: 32 homes i 27 dones; en un total de 20 modalitats diferents: Atletisme, Golf, Taekwondo, Handbol, Tenis, Esgrima, Hípica, Espeleologia, Futbol, Kick boxing, Natació, Piragüisme, Halterofília, Rugbi, Vòlei, Ciclisme, Judo, Lluites Olímpiques, Pesca i Esports aeris. És, per tant, un programa molt variat i prou equilibrat des de la perspectiva de gènere. D'aquests 59 estudiants esportistes inclosos en el programa, 15 pertanyen a l'ESTCE, 14 a la FCJE, 19 a la FCS i 11 a la FCHS, i, per tant, estan prou bé representats tots els centres i àmbits de la universitat. D’ells més de la meitat (36 de 59) va rebre una beca del Villarreal CF durant el passat curs 2017-2018.

La rectora ha explicat que «amb aquest programa hem intentat ajudar als nostres esportistes posant al vostre abast instal·lacions, beques de suport, tutors acadèmics, ajudes econòmiques, i crèdits de lliure configuració, com els que oferim per l'obtenció de bons resultats en els Campionats d'Espanya Universitaris. I pareix que donen bons resultats, ja que 8 de les 9 medalles obtingudes aquest curs en els Campionats d'Espanya Universitaris les heu guanyat esportistes d'elit de l'UJI. Es tracta d'unes ajudes que hem anat ampliant i millorant tot el que hem pogut». Així mateix ha recordat que «el programa va rebre el reconeixement del segell de qualitat d'AENOR en 2004, quan el nostre Servei d'Esports va ser el primer d'una universitat espanyola en aconseguir la certificació» i ha destacat que «en aquests moments, estem treballant en una actualització del programa. Així que us anime a fer-nos arribar els vostres suggeriments o propostes de millora».

Eva Alcón també ha volgut valorar el compromís de l'UJI amb l'esport, «entenem la pràctica esportiva com a consubstancial amb la vida acadèmica, universitària. I de la mateixa manera que donem suport a l'excel·lència docent i investigadora, volem fer-ho amb els que representeu l'excel·lència en la pràctica esportiva. A la Jaume I hem fet una forta inversió en instal·lacions esportives que poden donar cabuda a gairebé totes les modalitats esportives que realitzeu els esportistes d'elit, o almenys a la preparació física d'aquestes. De fet, comptem amb una de les millors instal·lacions esportives de totes les universitats espanyoles».

Per a finalitzar, la rectora ha volgut donar les gràcies i l'enhorabona a totes i tots els esportistes que participen del programa. «El vostre esforç, la vostra voluntat de superació i compromís, és un exemple per a totes i tots nosaltres. Cada dia guanyeu una medalla, la del nostre reconeixement per la vostra activitat a les pistes esportives i a les aules». I ha agraït especialment la col·laboració econòmica del Club de Futbol Villarreal des de fa 6 anys.

En aquest sentit, Tino Traver, director de Relacions Institucionals del Villareal CF, ha mostrat la satisfacció del club groguet per poder retornar a la societat, i més concretament, a aquests joves esportistes d'elit, una part dels ingressos que obté per la seua activitat futbolística. Traver ha assegurat que aquests joves de l'UJI són l'exemple del qual hauria de ser l'essència d'un esportista: «pel seu rendiment esportiu i pels seus mèrits acadèmics».

Fotografies

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions