Alcón fa balanç del primer any al Rectorat refermant el seu compromís amb la participació universitària

14/06/2019 | SCP
Compartir

Compartir

Facebook
X
Linkedin
Whatsapp
Gmail
Imprimir

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el seu Consell de Direcció han fet un balanç del seu primer any al capdavant del Rectorat de la Universitat Jaume I, que han aprofitat per a refermar el seu compromís amb la participació de la comunitat universitària en la gestió. Així, la rectora i membres del Consell de Direcció es van reunir al llarg de la setmana passada amb les juntes de centre de les tres facultats i l’Escola de Tecnologia i Ciències Experimentals, mentre que aquesta setmana han celebrat una assemblea oberta amb membres de la Candidatura per l’UJI i avui han retut comptes del seu treball als mitjans de comunicació.

D’aquesta manera, les reunions amb els representants de l’UJI han servit tant per a informar de tot allò que s’ha aconseguit durant aquest primer any de mandat i dels temes pendents, com per a conèixer de primera mà les impressions, inquietuds i necessitats dels diferents col·lectius universitaris, que «s’incorporen a la revisió del programa amb el qual ens vam presentar a les eleccions, que és un full de ruta, però també un document viu», ha afirmat la rectora.

En el seu balanç, la rectora ha destacat l’important nombre d’objectius que s’han assolit o almenys iniciat, ja que durant el primer any s’han dut a terme accions en 26 de les 32 línies previstes en el programa electoral, i ha agraït «la participació i la col·laboració generosa i compromesa de tots els membres de la comunitat universitària per tal de fer avançar l’UJI». Així mateix, Alcón ha assenyalat que aquest primer any de govern ha servit especialment per «consolidar les bases de la nostra acció de govern per a tota la legislatura, sobretot pel que fa a les modificacions de normatives, procediments i aplicacions informàtiques que ens permetran millorar molt el nostre funcionament, sent més àgils, participatius i transparents com a institució». En aquest àmbit de la governança universitària, la rectora també ha valorat com a molt positiu el redisseny del Pla Estratègic de l’UJI, que «és ara un document molt clar de gestió, un full de ruta del nostre govern», i tot el procés de reforma estatutària que «ens permetrà dotar-nos d’un millor marc normatiu intern».

Les 26 accions desenvolupades pel Consell de Direcció que encapçala Eva Alcón s’estructuren en cinc àmbits concrets: les persones, estudis i formació, investigació i generació de coneixement, compromís social, cultural i lingüístic, i governança i sostenibilitat. Entre totes aquestes mesures, la rectora ha volgut destacar com les més importants les que han estat centrades a millorar la qualitat de vida de les persones que formen part de la comunitat universitària, sobretot de l’estudiantat, que, segons ha afirmat, «és la nostra raó de ser com a institució». Així, ha destacat que «hem dissenyat un pla propi d’ajudes i beques per a l’estudiantat que ens ha permès centralitzar tota la informació, fer-la més accessible i adaptar les ajudes a les necessitats actuals de l’estudiantat». Així mateix, s’ha mostrat molt satisfeta de la modificació del document de carrera docent i del treball fet per a afavorir la promoció i consolidació de places del personal docent i investigador (PDI), i també de les millores per a col·lectius i llocs de treball del PAS que no havien pogut modificar la seua classificació en els darrers anys.

Balanç 2018-19

Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions